Nebezpečné panny!

Nebezpečné panny!
ilustrační foto

 

Chcete svému dítku udělat radost a koupit mu panenku? Tak pozor, abyste nekoupili nebezpečnou hračku. Hned na několik upozornilo ministerstvo zdravotnictví, které zakázalo jejich prodej. Obsahují nebezpečný di-(2-ethylhexyl)ftalátu (DEHP), který působí na reprodukční orgány.

Z prodeje musí být staženy panenky Vogue girl, COOL & INTERESTING!“ původem z Hong Kongu, distribuovaná firmou Moravel Olomouc a čínské panenky „MISS WORLD“, kterou distribuuje maďarská firma Vida´s Kft , WAN JU, distribuovaná pražskou firmou Thanh Dang Dinh, Cute doll, kterou distribuoval HUA FA s.r.o Brno, FASHION, BEAUTIFUL GIRL rovněž brněnského distributora SECURE, s.r.o. a Party Girl, pražského prodejce Thanh Dang Dinh.

„Riziko obsahu di-(2-ethylhexyl)ftalátu (DEHP) v hračce spočívá v tom, že při hře mohou estery kyseliny ftalové přicházet do kontaktu s ústy a kůží dítěte, mohou přecházet do slin, ulpívat na rtech a sliznici a v neposlední řadě mohou být společně se slinami konzumovány. DEHP působí na reprodukční orgány,“ uvedlo ve zdůvodnění ministertsvo. (red)

Poslat nový komentář