Víte, jaká je hračka roku 2013? Lego Friends Výletní loď za delfíny

Víte, jaká je hračka roku 2013? Lego Friends Výletní loď za delfíny
ilustrační foto

 

Ve čtvrtek 12. června proběhlo v pražském Kaunickém paláci slavnostní vyhlášení výsledků projektu Hračka roku 2013. Za přítomnosti odborné poroty, výrobců hraček a novinářů byli vyhlášeni vítězové v 11 kategoriích a absolutní vítěz už šestého ročníku. Tím se stalo Lego Friends Výletní loď za delfíny.

Absolutní vítěz Hračky roku byl oceněn zlatou soškou a vítězové jednotlivých kategorií soškou stříbrnou. Vítězové mohou nyní využívat označení produktu „Hračka roku“. Díky tomuto označení je spotřebitel informován, že jde o hračku, která má to nejlepší hodnocení od poroty složené z vybraných odborníků. „Cílem projektu Hračka roku je rodičům usnadnit orientaci na trhu. Všechny přihlášené hračky jsou hodnoceny podle vybraných kritérií důležitých pro vhodný výběr hraček. Vedle vysokých požadavků na kvalitu a bezpečnost musí podporovat zájem, tvořivost a samostatnost dítěte. Hračka by také měla mít určitou vzdělávací hodnotu,“ popsala Katharine Butler, majitelka společnosti Sparkys.

I přes nástup moderních technologií vede dlouhodobě v žebříčku nejoblíbenějších hraček stavebnice Lego. „Popularitu Lega potvrzují i výsledky letošního ročníku Hračka roku 2013. Absolutním vítězem se stalo Lego Friends Výletní loď za delfíny. Kolekce Lego Friends se stala hitem roku 2013. Lego v projektu Hračka roku slavilo více úspěchů, kromě absolutního vítěze bodovalo ještě pětkrát,“ řekla Katharine Butler. red)

Poslat nový komentář