Kdo získal rodinné vstupné na Sovinec na Hodokvas rytíře Kobylky?

Kdo získal rodinné vstupné na Sovinec na Hodokvas rytíře Kobylky?
ilustrační foto hrad Sovinec

Tradiční, historicko-řemeslná akce pro celou rodinu se již po čtyřiadvacáté uskuteční o víkendu 12. a 13. srpna. Nabídne kvalitní celodenního program a ukázky zručnosti starodávných řemeslníků. S Prostějovskými novinkami jste soutěžili o rodinné vstupné!

Po oba dny budou k vidění nejvýznamnější a nejvyhledávanější české šermířské a divadelní skupiny. Z Prahy zavítá Artus Thor, která na Sovinec přijíždí poprvé představit mnoha cenami ověnčený šermířský příběh Ve znamení tygřice a premiéru šermířské pověsti Lapka pana krále. Divadelní a šemířská společnost Grál přiváží oblíbené šermířské programy postavené na humoru a komunikaci s dětským divákem. Můžeme se těšit i na legendární Turnajíček. Kejklířské divadlo Slávka Nečunájeva přjveze z jižních Čech poprvé. Představí malý kousek velkého žonglérského umění. Pro nejmenší jsou připraven hrané i loutkové pohádky, Sokolnický spolek Dědictví uvede přílety dravých ptáků. Zajištěno je i vynikající občerstvení, včetně Jarmilových výtečných selských klobásek.

Od 9:30 do 17 hodin každých 30 minut se můžete vydat na prohlídku Rytířským sálem s průvodci v dobových kostýmech.

V sobotu i v neděli začíná program v 9:10 a končí v 18 hodin. A kdo se stává majitelem rodinných vstupenek, které čítá dva dospělé a tři děti? Veronika Šmídová, Bedihošť,  Magda Kohoutová, Ohrozim, Blažena Procházková, Ohrozim a Ivana Koutná z Prostějova. Gratulujeme! (red)

Poslat nový komentář