Sovinec nabídne další akci! Sovinec za války třicetileté!

Sovinec nabídne další akci! Sovinec za války třicetileté!
ilustrační foto hrad Sovinec
Další fotky: 
Sovinec nabídne další akci! Sovinec za války třicetileté!

Druhou historicko-řemeslnou akci ze tří plánovaných na hradě Sovinec s přídomkem akce roku se uskuteční o víkendu 28.-29.7.2018. Bude to již XXII. ročník akce s názvem Dobývání hradu Sovinec - Za čest krále aneb Sovinec v temné době války třicetileté. 

"Při minulé akci, kterou jsme oslavovali 25. výročí našich akcí na hradě, jsme se věnovali období gotiky. Nyní se přesuneme o pár století dále a místo mečů se dostanou ke slovu střelné zbraně," vysvětlil za posádku Špinavci herold Petr Šenkyřík.   Na pátém nádvoří se návštěvníkům představí elitní mušketýrský regiment Corporal,  který patří mezi nejlépe vybavené jednotky se zaměřením na toto období. Na mnohé prosby návštěvníků se rozhodli do programu vrátit i velmi oblíbenou středověkou Recyklaci lahví. Sekundovat jim budou i další výtečné šermířské skupiny jako Adorea se svými šermířskými zápletkami a souboji ve věrohodné i nevěrohodné podobě, famózní šermíři Bengare, či skupina šermu Allegros se svými pohádkami.  Aby se ale jen nebojovalo a nestřílelo, zavítá na Sovinec také nejlepší a nejuznávanější kejklíř v ČR Vojta Vrtek a připomene své nejslavnější kejklířské „numero uno“ Zkrocení nedospělého kondora Evžena.  Po oba dva dny pak ve třináct hodin proběhne na pátém nádvoří Bitva o hrad Sovinec. "Pro nejmenší návštěvníky zahraje loutkové pohádky s velkými marionetami divadlo Kašpárkův svět. Nemohou také chybět ani sokolníci s letovými ukázkami a oblíbeným fotografickým koutkem," dodal herold.

Hrad bude hostit také spoustu prodejních stánků s různými výrobky i řemesly, které si budete moci v některých případech sami vyzkoušet. Nesmí chybět ani oblíbené dobroty jako sladké trdelníky, či masité klobásy. 

Po dobu akce budou moci návštěvníci navštívit interiéry hradu při prohlídce s průvodcem co třicet minut - poslední prohlídka v sedmnáct hodin. Hrad samotný bude po oba dny otevřen od 9:10 do 18:10 hodin. 

A vy čtěte pozorně, opět nás čeká soutěž o rodinné vstupné! (red)

Poslat nový komentář