Hrad Sovinec zve na Hofmistrovu závěť!

Hrad Sovinec zve na Hofmistrovu závěť!
ilustrační foto hrad Sovinec

Ve dnech 27. a 28. října nabízí hrad Sovinec akci Hofmistrova závěť. Slavnostní ukončení sezóny 2016 nabídne opět záruku vysoké kvality celodenního programu! A my opět nabídneme soutěž o vstupenky!

Pro letošní rok zvolili organizátoři téma kejlířské a divadelní. Po oba dny v době od 9:10 až 17:30 hodin účinkuje Víťa Marčík junior, který přiveze oblíbené Eliščiny pohádky. Jihočeské divadlo Já to sem opět postaví na scénu neopakovatelný Kolotoč prima pohádek, kejklířské a akrobatické umění divákům představí znamenitý Slávek Načunájev. Šermířské dovednosti zastoupí na pátém nádvoří Divadelní a šermířská společnost Nuntious Regis. Pro nejmenší diváky sou určeny krátké Pohádky z košíku, které si mohou děti samy i zahrát. V prostorách čtvrtého nádvoří najdete i sokolnický dvorec s fotografickým koutkem. 

Návštěvníci mohou taktéž navštívit interiér hradu a poslechnout si výklad o historii a to každou půlhodinu (od 9:30 do 16:30).  Hrad bude otevřen po oba dny již od 9:15 do 17:30. 

Samozřejmostí budou různé stánky jak s výrobky a historickými řemesly, tak i s různými pochutinami jako trdelníky či masitými klobásami.  

Akci připravilo Muzeum v Bruntále ve spolupráci s historickou posádkou Špinavci. (ber)

Komentáře

Seznam akcí pro rok 2019. Akce od dubna do října, každý víkend jiná akce (viz. www.hrad-sovinec.cz). Velice zajímavé historická a šermířská vystoupení, kejklíři, pohádky pro děti. Kompletní seznam akcí pro tento rok na www.hrad-sovinec.cz/akce

Poslat nový komentář