Kdo vyhrál rodinné vstupné na víkendový program na Sovinci?

Kdo vyhrál rodinné vstupné na víkendový program na Sovinci?
ilustrační foto hrad Sovinec

Tak jako jsou letošní prázdniny ve své polovině, tak se i letošní sezóna historických akcí na hradě Sovinci láme do své druhé části. Toto období patří již tradičně další akci s podtitulem „akce roku". Je to Za čest krále, aneb dobývání hradu Sovinec v temné době války třicetileté. Pravidelně jí patří poslední víkend v červenci, letos tedy 27. a 28. července 2019.

Po minulé akci roku, která byla zaměřena na období gotiky, se tentokráte posuneme v čase o skoro 200 let dále, na přelom renesance a baroka. Přes české země putují cizí vojska a v červnu roku 1643 se pod hradbami hradu Sovinec usadili Švédové rozhodnuti hrad dobýt. Podaří se jim to? Přijeďte se podívat. Bitva o hrad se strhne po oba dva dny ve 13 hodin.

A vy, kdož jste četli předešlý článek, jste se mohli zapojit do soutěže o volné rodinné vstupné na tento program. Výherci získávají vstupné, které čítá dva dospělé a tři děti. A na které ze čtyř možných výherců se usmálo štěstí? Program zdarma zhlédnou Tereza Gambová z Plumlova, Jana Moravcová z Prostějova, Denisa Šamánková z Prostějova a Bára a Johanka Vydrovy z Prahy, které jsou aktuálně na návštěvě v Prostějově. Gratulujeme! (red) 

Poslat nový komentář