O "Husák" má zájem Kollárka a knihovna

O "Husák" má zájem Kollárka a knihovna
ilustrační foto

 

 

Jak PvNovinky informovaly, ředitel ZŠ a RG Prostějov Rostislav Halaš přímo na jednání zastupitelstva odmítl vzít pod "křídla" své školy budovu na Husově náměstí. Městu tak hrozila ztráta patnáctimilionové dotace a obvinění z podvodu. Vývoj situace komentoval na únorovém zastupitelstvu primátor Miroslav Pišťák. O školu mají zájem knihovna a ZŠ Kollárova.

„Pověřil jsem náměstkyni Hemerkovou, aby zahájila nová jednání s Ministerstvem financí. Ve čtvrtek se účastnila jednání v Praze a mohu oznámit, že podáváme žádost o rozšíření uživatelů budovy o základní školu Kollárova a prostějovskou Městskou knihovnu,“konstatoval Pišťák.

Dotace v řádu 15 miliónů byla podmíněna desetiletou udržitelností. Ministerstvo financí, po ukončení akreditace výukového programu zlínské univerzity, povolilo výjimku v podobě částečného pronájmu jinému subjektu, a to nejprve střední škole Art Econ, koncem prosince loňského roku souhlasilo i s rozšířením využívání, a to o ZŠ a RG Prostějov. S tímto rozšířením ovšem zastupitelé na prosincovém jednání nesouhlasili. Samotná Univerzita měla smlouvu do konce roku 2014, učebny však fakticky dva roky nevyužívala. Zastupitelstvo město schválilo na svém pondělním zasedání záměr užití části objektu ZŠ Husovo náměstí pro ZŠ a MŠ, Kollárova 4 a Městskou knihovnu Prostějov. (ber)

Poslat nový komentář