O "Husáku" se s ministerstvem stále jedná

O "Husáku" se s ministerstvem stále jedná
ilustrační foto

 

Jak PvNovinky informovaly, ředitel ZŠ a RG Prostějov Rostislav Halaš přímo na jednání zastupitelstva odmítl vzít pod "křídla" své školy budovu v Husově náměstí. Městu tak hrozila ztráta patnáctimilionové dotace a obvinění z podvodu. Vývoj situace komentoval na únorovém zastupitelstvu primátor Miroslav Pišťák. O školu mají zájem knihovna a ZŠ Kollárova. Náměstkyně primátora Ivana Hemerková s ministerstvem stále jedná.

„Pověřil jsem náměstkyni Hemerkovou, aby zahájila nová jednání s Ministerstvem financí. Účastnila se jednání v Praze a město podalo žádost o rozšíření uživatelů budovy o základní školu Kollárova a prostějovskou knihovnu,“, konstatoval tehdy Pišťák.

Nové informace přinesla čtvrteční tisková konference Rady města. „Poskytla jsem ministerstvu všechny smlouvy a informace a odeslala žádost, kde je citace usnesení zastupitelstva. Před 14 dny jsem ještě ministerstvu dodávala plánek objektu s tím, co by která instituce využívala,“ uvedla Ivana Hemerková. Podle jejich slov teď už záleží jen na ministerstvu, kdy zveřejní své vyjádření. Na otázku, zda v objektu musí být kvůli dotaci střední škola, odpověděla Hemerková jednoznačně:“ Takto striktně to nemusí být vysvětleno.“

Dotace v řádu 15 miliónů byla podmíněna desetiletou udržitelností. Ministerstvo financí, po ukončení akreditace výukového programu zlínské univerzity, povolilo výjimku v podobě částečného pronájmu jinému subjektu, a to nejprve střední škole Art Econ, nyní Reálnému gymnáziu. Samotná Univerzita měla smlouvu do konce roku 2014, učebny však fakticky dva roky nevyužívala. (ber)

Poslat nový komentář