ICM slaví patnácté narozeniny!

ICM slaví patnácté narozeniny!
Foto ICM
Další fotky: 
ICM slaví patnácté narozeniny!
ICM slaví patnácté narozeniny!
ICM slaví patnácté narozeniny!

15. září oslavilo prostějovské Informační centrum pro mládež své 15. narozeniny Dnem otevřených dveří. Jeho návštěvníci si odnesli nejen zajímavé informační materiály, ale nazdobili si také perníkové Íčko, namalovali placku a prohlédli si prostory ICM ve 4. patře Cyrilometodějského gymnázia.

Už 15 let funguje v Prostějově Informační centrum pro mládež – nezisková organizace zřizovaná Spolkem přátel CMG, která bezplatně poskytuje informace a poradenství mladým lidem a pracovníkům s mládeží (ale i široké veřejnosti) z oblastí, jakými jsou studium a práce u nás i v zahraničí, cestování a volný čas, Evropská unie a mnohé další. Mimo to ICM pořádá besedy a workshopy, soutěže, kreativní dílny a jiné volnočasové akce, umožňuje přístup na internet, nabízí kopírovací služby, skenování a prodej průkazů ISIC, ITIC a SCHOLAR.

„Zdá se to jako dlouhá doba, ale mně to neuvěřitelně uteklo,“ řekla Stanislava Rotterová, která v ICM pracuje téměř od jeho založení. „Za ty roky jsme se stali členy Asociace pro podporu rozvoje informačních center pro mládež a Informační sítě pro mládež, získali certifikát kvality poskytovaných služeb a akreditaci na projekty Evropské dobrovolné služby a navázali spolupráci se školami a organizacemi v našem okolí i v celé Evropě, a především rozšířili nabídku našich aktivit.“

A jak probíhala samotná narozeninová oslava? Na dort bylo sice teplo, ale zato si návštěvníci mohli pochutnat na vlastnoručně nazdobeném perníkovém Íčku a odnést balonek, protože přece Informace letí. Samozřejmostí byly také zajímavé materiály o Evropě, cestování i práci a možnost namalovat si vlastní placku.

V září jsme rovněž spustili informační letákovou kampaň na propagaci Evropské dobrovolné služby a Městských evropských informačních středisek,“ doplnila akce spojené se Dnem otevřených dveří Anna Müllerová, vedoucí ICM. „Evropské programy dávají mladým lidem obrovskou příležitost krátkodobě i dlouhodobě vycestovat na mezinárodní projekty, snažíme jim proto tyto akce přiblížit a zprostředkovat. Ještě letos vyšleme dva pracovníky s mládeží na školení na Kypr a pět dětí na výměnu mládeže do Rumunska.“

A co plánuje ICMko dál? „V letošním školním roce určitě navážeme na každoměsíční kreativní dílny, tradiční soutěže jako Dobrodružství s počítačem pro žáky ZŠ, semináře i besedy pro studenty ZŠ, SŠ a veřejnost i zážitkový podvečer Noc s Andersenem,“ upřesnila Müllerová. (red)

Poslat nový komentář