E-mailové schránky na Seznam.cz mají problémy

E-mailové schránky na Seznam.cz mají problémy
ilustrační foto

 

Od 11. dubna má řada uživatelů Seznam.cz problémy s doručováním zpráv. Podle techniků serveru byly některé adresy uvedeny na blacklistu společnosti SpamCop. Jednoduše řečeno, pokud s někým komunikujete pravidelně a často, jste prohlášen za spamera a vaše IP adresa byla zablokována. Řešení je podle Seznamu.cz v jednání.

„Pracuji jako účetní, podklady si s klienty vyměňujeme e-mailem. Od pátku si řada z nich stěžuje, že jim ode mne nic nepřišlo a naopak já nedostala zprávy od nich. Museli jsme to nakonec řešit faxem,“ sdělila PvNovinkám paní Alice. Stejný problém má i majitel malé autodílny. „Pravidelně komunikuji s několika dodavateli autodílů, na včasném plnění objednávek je závislá práce na dílně. Zrovna včera jsem se osopil na jednoho z nich telefonicky, že od pátku mi zboží, které nutně potřebuji, nepřišlo. Jim ale vůbec nepřišla objednávka,“  zlobil se pan Josef.

Seznam.cz vydal k problematice následující prohlášení. „V současné době mohou někteří uživatelé zaznamenat potíže s nedoručováním zasílaných zpráv ze Seznamu z důvodu uvedení některých IP adres Seznam.cz na tzv. blacklistu společnosti SpamCop. O situaci již naši technici vědí a probíhají intenzívní práce a jednání ohledně řešení nastalé situace,“ sděluje Seznam, podle kterého je možným dočasným řešením povolení IP adres Seznam.cz na straně serveru příjemce. „V případě takového požadavku prosíme administrátory jednotlivých e-mailových řešení, aby kontaktovali naši Technickou podporu,“ dodává Seznam.cz.

Na rychlé řešení se ale netěšte, Seznam.cz uvádí předpokládáný čas vyřešení 29.dubna. (ber)

Komentáře

Seznam se seká celkově, ne jen emily

Poslat nový komentář