Kdo nachodí přes den víc? Číšník, student, moderátor nebo senior?

Kdo nachodí přes den víc? Číšník, student, moderátor nebo senior?
ilustrační foto

 

Říká se, že chůze je nejpřirozenější a nejzdravější pohyb. Co myslíte, kdo během týdne nachodí více kroků? Student, číšník, profesionální volejbalistka, moderátor, nebo senior? Odpověď na tuto otázku vám dá chodecká soutěž Výzva Radosti z pohybu, které se zúčastní dvanáct lidí různého věku a zaměstnání. Ti absolvují první dny zimního semestru s krokoměrem u pasu. A o svých výsledcích budou pravidelně informovat. Tipněte si, kdo z nich nachodí nejvíc.

Dvanáct odvážných už v těchto dnech brázdí Olomouc s krokoměrem u pasu a poctivě měří množství svých kroků. "Řekli jsme si, že by bylo zajímavé porovnat osoby různých profesí z hlediska toho, kolik kroků běžně přes den nachodí. Vybrali jsme dvanáct lidí napříč věkovým spektrem, od žáka základní školy přes pracující po seniora. Půjčíme jim krokoměr pro sledování chodecké aktivity a o té budou pravidelně během tohoto týdne informovat. Vítězem výzvy se stane ten, kdo dosáhne v průměru nejvyššího denního počtu kroků," uvedl organizátor soutěže Martin Kučera z fakulty tělesné kultury. Smyslem soutěže je podpořit zájem o pohybovou aktivitu u veřejnosti. "Chceme ukázat, jak je jednoduché a praktické svou aktivitu sledovat. Pokud člověk používá krokoměr k monitorování chůze a hodnoty si zapisuje, snadno si udělá obrázek, zda například splňuje denní doporučení Světové zdravotnické organizace, které je deset tisíc kroků denně k udržení zdraví," doplnil Kučera.

Pro sledování aktivity účastníků výzvy poslouží systém Indares.com, který vědci z fakulty tělesné kultury využívají k výzkumným účelům, ale sledovat svůj pohyb zde může i veřejnost. Na Facebooku se do výzvy může zapojit i široká veřejnost, stačí si tipnout vítěze chodecké soutěže. Nejlepší chodec i vylosovaný tipař získají poukaz na měření tělesného složení a zátěžový test v celkové hodnotě 2000 korun.

Bližší info naleznete na http://radostzpohybu.cz/general/Article.aspx?id=3331

 

Poslat nový komentář