Posvítíme si na darebáky!

Posvítíme si na darebáky!
ilustrační foto

Hlavní vlakové nádraží se stále častěji stává terčem obtěžování, krádeží a přepadení. Na dění v této lokalitě si brzo posvítí infrareflektory. Podle ředitele městské policie Jana Nagyho nejde o zcela běžný postup.

„Nová světla? To je dobře. Jezdím vlakem do práce do Olomouce a mnohdy, když se vracím později večer, nemívám zrovna pocit bezpečí. Věřme, že to pomůže a na nádraží se přestanou stahovat ti, co nikam necestují,“ míní třicetiletý Tomáš.

Kamerový systém získá, díky novému infra přisvícení, daleko lepší možnost vidět na ty, kteří si pod rouškou tmy dělají, co se jim zlíbí. Novinka dosud na žádném kamerovém místě, které strážníci ve městě sledují, není a podle jejich šéfa Jana Nagyho se jedná o zcela mimořádné opatření.  

 „Jde o projekt prevence kriminality, který nám ministerstvo vnitra schválilo. Jedná se o umístění infra reflektorů, které zajistí lepší viditelnost zejména v nočních hodinách. Teď musí proběhnout výběrové řízení na dodavatele infra světel, které už máme vypsáno. Nejde o zcela běžnou záležitost a v Prostějově jde o úplně novou věc,“ uvedl Nagy. Financování projektu je z osmdesáti procent na straně státu, zbytek pak dokryje městská pokladna. (kaa)

Ilustrační foto: (kaa)

Poslat nový komentář