Koupil si přes internet telefon, přišel o peníze

Koupil si přes internet telefon, přišel o peníze

Nakupovat přes internet je čím dál populárnější. Útraty Čechů v tuzemských internetových obchodech podle odhadu Asociace pro elektronickou komerci letos vzrostou až na rekordních 37 miliard korun. To je o čtyři miliardy korun více, než kolik internetoví prodejci utržili loni. Stejně jako v jiných oborech lidské činnosti i v obchodování na internetu se objevují podvodníci, na které je třeba si dávat pozor. Svědčí o tom případ z našeho kraje.
Šumperští policisté přijali oznámení od 23letého mladíka ze Šumperka, který si v červenci letošního roku od jednoho z uživatelů internetového portálu Aukro.cz objednal mobilní telefon za 6000 Kč. "Druhý den po objednání zaslal převodem ze svého účtu požadované peníze za telefon včetně poplatku za poštovné. Do současné doby však nedostal ani telefon, ani mu nebyly vráceny peníze," popsala případ Marie Šafářová, tisková mluvčí šumperské Policie ČR.
Při písemné komunikaci podezřelý mladíkovi nejprve sliboval vrácení peněz, ale nyní už asi měsíc na e-maily a telefonáty poškozeného nereaguje. Na základě upozornění poškozeného provedla společnost Aukro.cz blokaci uživatelského účtu podezřelého. V případě dopadení a prokázání pachateli za podvod hrozí mimo jiné trest odnětí svobody až na 2 léta.
(red)

Poslat nový komentář