Interpol varuje před smrtícími pilulkami na hubnutí. Zabily dívku!

Interpol varuje před smrtícími pilulkami na hubnutí. Zabily dívku!
Foto Interpol

 

Interpol vydal varování před pilulkami na hubnutí, které pravděpodobně způsobily smrt ženě z Velké Británie. Francouz, který je údajně také užíval, je vážně nemocný. Státní ústav pro kontrolu léčiv nemůže vyloučit, že látky se nelegální cestou nedostaly i na český trh.

Mezinárodní policejní organizace Interpol vydala varování před nebezpečnými pilulkami proti obezitě. Hubnoucí přípravek s názvem "DNP" měl způsobit smrt 21leté Eloise Parry z Velké Británie. Mladá žena si vzala pilulky a podle názorů odborníků ji zabila nebezpečná vysoce toxická látka, kterou pilulky obsahují. Žena zemřela 12. dubna v nemocnici Royal Shrewsbury.

Další případ zaznamenali ve Francii, kde je po požití těchto pilulek vážně nemocný muž. Pilulky jsou k dostání především přes internetové obchody a přesně to je i cesta, jak se mohou dostat do České republiky.

"Nemůžeme vyloučit výskyt tohoto přípravku na českém trhu, ale určitě se sem nedostal legální cestou. Pokud byl zakoupen v rámci internetového obchodu v Evropské unii, mohl se sem klidně dostat i přes celní kontroly," připouští mluvčí Státního ústavu pro kontrolu léčiv Lucie Šustková.

Interpol vydal "oranžové varování" pro 190 zemí světa, kde by se mohla nebezpečná látka vyskytovat. Podle Interpolu se tato nebezpečná látka dokonce používá k výrobě trhavin. Interpol varování ještě doplnil další informací: "Většinou je látka prodávána v žlutém prášku nebo kapslích, ale je dostupná také ve formě krému," varuje Interpol. (red)

Poslat nový komentář