Vážený pane primátore, zaměstnejte invalidy, zaznívá z otevřeného dopisu

Vážený pane primátore, zaměstnejte invalidy, zaznívá z otevřeného dopisu
ilustrační foto prostejov.eu

 

S otevřeným dopisem se na primátora Prostějova Miroslava Pišťáka obrátil Jan Čech. Jemu i ostatním radním navrhuje, aby u Městské policie zaměstnali osoby s fyzickým postižením. Člověk na vozíku může pracovat na dispečinku, navíc by tak přibyli v ulicích další strážníci.

"Z vlastní zkušenosti ve své rodině vím, jak je těžké pro osoby s fyzickým postižením najít slušně placenou práci, která navíc například odpovídá vzdělání dotyčného. Většinou jsou postižení lidé využívání firmami, které je obsazují na podřadné pracovní pozice a parazitují na státních příspěvcích. Obracím se na Vás jako na osobu, která má možnosti a jak doufám i kus lidskosti, jak přinejmenším poskytnout minimálně 4 pracovní místa více než vhodná pro osoby na invalidním vozíku. Jedná se o pracovní místa na dispečinku městské policie, kterou máte v kompetenci. Vím, že tato místa vyžadují jistou odpovědnost a dovednosti, ale to neznamená, že to nemůže splňovat člověk upoutaný na invalidní vozík. Na dispečinku městské policie slouží vždy dva strážníci, jejichž výcvik stál daňové poplatníky nemalé peníze a stále je potřeba do těchto osob investovat v podobě obnovování licencí pro výkon povolání. Myslím, že není nezbytně nutné, aby na pozici dispečera byli strážníci, vzhledem k tomu, že veškerou odpovědnost za řešení jakýchkoli případů mají na svých bedrech ti, kteří jsou v bezprostředním výkonu služby. Chci říci, že zde je velký potenciál využít čtyři strážníky s výcvikem a zkušenostmi pro výkon služby a zbylým čtyřem dispečerům mohou asistovat čtyři osoby na invalidním vozíku. Tím se zvýší počet strážníků v ulicích s minimálními vstupními náklady a zároveň se vytvoří čtyři státem dotované pracovní pozice pro lidi, kteří jen těžko hledají pracovní uplatnění. Pro případ předběžného průzkumu, zda by byl o takovéto pracovní pozice zájem ze strany osob na vozíčku a zda je v našem okolí potenciál získat odpovídající kandidáty na takovou pracovní pozici, bych rád požádal o spolupráci tisk a úřad práce. Předem děkuji za Váš čas a pevně věřím, že se přinejmenším nad tímto návrhem zamyslíte a nesmetete jej ze stolu," píše Jan Čech. (red)

Komentáře

Dobrý den

Možná, že pláču na špatném hrobě, ale nechci panu Pišťákovi křivdit.

Je pravda, že vzhledem ke komentářům, jsem čekal i větší podporu ze strany veřejnosti, soucit a snahu pomoci poštiženým lidem. Ale na tohle už asi v dnešní době není místo.

Dobrý den

Na otázku zda invalidní pracovník dokáže pracovat 12 hodin v kuse musím říct, že tohle je přesně ten špatný přístup k lidem na vozíčku. Na dispečinku městské policie se převážnou část pracovní doby sedí, takže konkrétně na tomto místě vozíčkář klidně vydrží. A to, že je člověk na vozíku, ještě neznamená že je to neschopný invalida odkázaný na cizí pomoc. Stačí když špatně spadnete a jste na vozíčku také, ale to že nemůžete chodit z vás neudělá nemohoucího "slintala" co si sám ani nezapne knoflík u kalhot. Zkuste se někdy podívat na sportovce na vozíku a pak se můžete ptát co tito lidé vydrží.

 

 

Pane Čechu a invalidní pracovník dokáže pracovat 12hodin v kuse??

Pane Čechu, pláčete dobře, ale na špatném hrobě! Pan Pišťák má na radnici 12 důchodců do tuctu,

vždyť sám je již 16 let v důchodě ! Tak co po něm chcete?

Poslat nový komentář