Další nejasnosti kolem informačních technologií na radnici

Další nejasnosti kolem informačních technologií na radnici
ilustrační foto

Vedení prostějovského magistrátu se zabývalo na svém posledním jednání materiály souvisejícími se zajištěním informačních technologií (IT). Kvůli nesouladu stanoviska komise IT s provedenou analýzou však odložilo rozhodnutí a bude se problémem zabývat na zvláštním jednání.

Kolem IT, přesněji kolem Koncepce rozvoje informatiky Města Prostějov, se opět něco podivného děje a vyvstal určitý problém, který vedení magistrátu prozatím nechce komentovat. Podle vyjádření primátora Miroslava Pišťáka se setká tým pracovníků na zvláštním jednání ve složení radní, vedoucí oddělení IT, tajemník, předseda komise IT, vedoucí oddělení veřejných zakázek a právníci. Bude se zabývat dvěma rozdílnými měřeními určité části informační sítě magistrátu. 

„Nechceme určitě nic skrývat. Jedná se o to, že komise informační technologie a náš odbor IT mají v odborných věcech rozdílné názory na řešení problematiky a názorově se liší. To jsou věci, do kterých politici až tak nevidí a nerozumí jim, proto chceme na společném jednání problém řešit,“ osvětlila pozadí problému náměstkyně primátora Alena Rašková. 

„Jsem přesvědčen, že systém IT na prostějovském magistrátu je nastaven dobře. Vyvstal jediný problém a ten teď budeme řešit. Týká v podstatě konkurenčního boje prostějovských firem s IT. Analýzu provedla nezávislá firma, tedy pokud může být nějaký dokument nezávislý,“ komentoval problém primátor. 

V nedávné době probíhal lítý boj mezi firmami zabývajícími se informačními technologiemi v souvislosti s veřejnou zakázkou města. Spor se vyhrotil a aféra skončila nakonec na policii, kde bylo podáno několik trestních oznámení.   

(jap)