Letos se v Prostějově opraví víc chodníků

Letos se v Prostějově opraví víc chodníků
ilustrační foto

V rozpočtu města na rok 2012 bylo vyčleněno 10 milionů korun na provedení celoplošných oprav chodníků. V první etapě byly do plánu zařazeny opravy ulic Martinákova, Wolkerova, Janáčkova, Svatoplukova, Okruční a Riegrova. Nyní se naskytla možnost tento seznam rozšířit o další lokality.

Na základě zadávacího řízení a následné elektronické aukce byla dosažena značná úspora podle předběžné kalkulace. Firma, která nabídla v aukci nejnižší cenu, opraví chodníky v uvedených lokalitách za 2,238 milionu korun včetně DPH. Oproti plánované částce tak magistrát ušetří víc než 3 miliony korun, proto nyní odbor správy a údržby majetku vybral další lokality, kde ještě v letošním roce budou chodníky opraveny. 

„Firma, která vysoutěžila v aukci zakázku, nabídla skutečně velmi lukrativní cenu. Ověřili jsme si, že je to firma solidní, přesto budeme požadovat přísnější stavební dozor,“ ujistil primátor Miroslav Pišťák. Protože díky elektronické aukci ušetřil magistrát značné finanční prostředky, rozhodlo vedení magistrátu rozšířit seznam o další ulice. V letošním roce tak budou ještě opraveny ulice  Plumlovská, Olomoucká, Vrahovická, Žitná –Domamyslice, Žešov, vnitroblok Brněnská,  Vrahovická, Čechovická, Fanderlíkova a nám. Spojenců. Odbor správy a údržby města zpracuje podklady a bude vyhlášeno další výběrové řízení opět s využitím elektronické aukce.    

(jap) 

Poslat nový komentář