Prostějov rozjede do konce roku další velké akce

Prostějov rozjede do konce roku další velké akce

Přestože příjmy do městského rozpočtu se vyvíjí relativně dobrým směrem, neboť za 1. pololetí převyšují výdaje o 59 milionů korun, přistupuje vedení města k plánovaným výdajům velmi obezřetně.
„Česká ekonomika je, ať chceme nebo nechceme, závislá na ekonomice okolních zemí Evropy, vize do budoucna není zrovna optimistická. Přestože se rozpočet vyvíjí relativně dobrým směrem, větší část investičních akcí se bude realizovat ve 2. pololetí roku. Velmi obezřetně budeme přistupovat i k sestavování rozpočtu na příští rok, kdy počítáme s koeficientem 0,9 ke skutečnosti,“ upozornil starosta Miroslav Pišťák.
Podle místostarostu Zdeňka Fišera budou ještě do konce tohoto roku realizované nebo zahájené velké investiční akce, jako například rekonstrukce ulic Šerhovní a Svolinského, rozjede se připravovaný projekt Základní školy Majakovského ve Vrahovicích i další drobné investiční akce.
„Budeme se snažit získat dotace. Právě na projekt školy ve Vrahovicích jsme podali žádost na ministerstvo školství, kde bychom mohli získat volné prostředky, které jiné instituce do konce roku nevyužijí,“ uvedl Fišer.
(red)

Poslat nový komentář