Koupaliště v Kostelecké se šije horkou jehlou

Koupaliště v Kostelecké se šije horkou jehlou

Už pět let zarůstá plavecký areál v Kostelecké ulici, který byl sokolským majetkem, náletovými křovinami a technická zařízení se pomalu ale jistě rozpadají. Kdysi nejnavštěvovanější plovárna v Prostějově chátrá, i když je teď v majetku města. Vedení města dlouho podléhalo představě, že dostatečnou náhradou za uzavřené koupaliště je aquapark.
Ten, jak se ukázalo, nedokázal populární koupaliště nahradit. A tak mnozí příznivci slunění a vodních hrátek volají po rekonstrukci Kostelecké. Hlas lidu konečně prostějovští radní vyslyšeli a odhodlali se zdevastovaný plavecký areál zrekonstruovat či lépe řečeno postavit nový za co nejméně peněz. Podle záměru radnice by měl být v areálu plavecký bazén o délce 50 metrů, bazénky pro děti a kompletní technické zázemí. Jak jsme již informovali, město nehodlá budovat nějaké nákladné zařízení, počítá s levnou variantou. Bratru za 30, maximálně 40 milionů korun.
. „To znamená místo nerezové vany betonový a vyvložkovaný bazén, který se osvědčil v jiných městech. Z úsporných důvodů se také pravděpodobně posune bazén blíž zimnímu stadionu, kde by byla zajištěna voda ze stávajících studní, “ vysvětlil místostarosta Zdeněk Fišer. Město chce získat dotaci z ministerstva školství a tělovýchovy, podmínkou je však využívání bazénu některým plaveckým klubem.
Ve čtvrtek vybrala komise firmu, která zpracuje projektovou dokumentaci. Z desítky přihlášených do výběrového řízení nakonec dvě firmy odstoupily, tři nesplnily zadaný termín. Z pětice regulerních přihlášených vysoutěžila výběrové řízení nejlevnější nabídka za 700 tisíc korun. Termín pro vypracování projektové dokumentace doslova hoří vzhledem k záměru radnice podat žádost o dotaci v průběhu měsíce září.
Nejdřív tedy dlouholeté průtahy, teď šití horkou jehlou.
(red)

Poslat nový komentář