Víkendové lákadlo. V hlavní roli Hloučela

Víkendové lákadlo. V hlavní roli Hloučela
ilustrační foto iris.cz

Ekocentrum Iris připravilo na sobotu hned dvě akce dotýkající se řeky Hloučely. Dopoledne to bude vycházka s odborníky, odpoledne zábava na Dni Hloučely.

Dopolední čas bude věnován vycházce s odborníky podél toku Hloučely nazvané Setkání s Hloučelou. Vychází se v 9 hodin od Abrahámka. „Projdeme se úsekem od Abrahámka směrem k Olomoucké ulici. Při vycházce se seznámíme s tím, kde říčka pramení a kudy protéká, co v ní a kolem ní žije a roste. Povíme si o ochranářských zásazích v biokoridoru Hloučela a dalších plánech na jeho ochranu. Účastníci vycházky také získají informační materiály o Hloučele,“ uvedla vedoucí Ekocentra Iris Eva Zatloukalová a doplnila, že trasa je v délce 2-3 kilometry.

Druhá akce, která zaplní sobotní odpoledne, „přinese“ poučení i zábavu. Den Hloučely vypukne ve 14 hodin u bistra Hloučela. Půjde o zábavu i poučení. Od 14 do 17 hodin budou pro děti i dospělé připraveny ekohrátky, puzzle-koutek, tvořivé a výtvarné aktivity.

„Svou zdatnost si lidé mohou prověřit při takzvaných nízkých lanových aktivitách. Po celou dobu akce budou k dispozici informační panely, testíky a ankety. Na úvod (ve 14hodin), ve spolupráci s městskou policií, slavnostně vypustíme vyléčené dravce či sovy ze záchranné stanice. Během odpoledne nás čekají ukázky a výuka country tanců, břišní tance a divadlo pro děti,“ doplnila program Zatloukalová. Po celou dobu bude hrát živá hudba, k dispozici budou dobroty z udírny a na večer je naplánováno opékání na ohni. (red)

Poslat nový komentář