Iris zve na den u mokřadu Bělá

Iris zve na den u mokřadu Bělá
ilustrační foto iris.cz

Zítra, tedy devátého července pořádají prostějovští ochránci přírody zajímavou osvětovou, vzdělávací i hravou akci pro veřejnost, spojenou s praktickou pomocí přírodě. Účastníci se mohou dopravit na místo konání kdykoliv během dne. Vhodný vlak z Prostějova do zastávky Šubířov odjíždí z hl. nádr. v 8:02, odjezd zpátečního vlaku ze Šubířova v 15:50 hodin.

Lokalita se nachází u bývalého hotelu Upolín v blízkosti žel. zastávky Šubířov. Trasa od nádraží na místo akce bude vyznačena fáborky a cedulemi. Kousek za žel. stanicí je velké parkoviště.

Účastníky čeká hrabání posečené trávy (pro pomocníky bude připraveno občerstvení), exkurze lokalitou Bělá s výkladem: začátky v 10 a 13 hodin, společné hledání kešek s pomocí GPS: začátky v 11, 14 hodin, hledačka (quest) po části naučné stezky (délka cca 2-3 km), po celou dobu hravé i vzdělávací aktivity pro děti i dospělé, piknik v trávě, opékání dobrot na ohýnku. „K dispozici budou informační materiály o lokalitě Bělá a přírodním parku Kladecko,“ připomínají ochránci.

V případě trvalého deště se akce přesouvá na další sobotu, aktuální informace na tel. 603 730 594, na webu a na facebooku (Ekocentrum Iris). (red)

 

Poslat nový komentář