Nezapomeňte! V sobotu se bude Uklízet Česko!

Nezapomeňte! V sobotu se bude Uklízet Česko!
Foto archiv PvNovinky.cz, foto Jiří Malíček

Ukliďme svět, ukliďme Česko je dobrovolnická úklidová akce, která probíhá na území celé České republiky. V Prostějově se koná tuto sobotu, tedy 7. října, kdy se vydá uklízet Hloučelu Okrašlovací spolek města Prostějova a Ekocentrum Iris. 

Ochránci přírody se setkají v 9 hodin u občerstvení  U Abrahámka. "Čeká nás tradiční úklid obou břehů říčky Hloučely mezi ulicí Kostelecká a Tichá. S Sebou si přineste pracovní rukavice a staré igelitky. Na závěr bude pro účastníky úklidu připraveno drobné občerstvení a opékání a ohýnku", zve Iris.

Okrašlovací spolek města Prostějova a jeho příznivci se chystají na úklid "své" části Hloučely. "Sejdeme se jako vloni v Olomoucké ulici u restaurace Taboo a to v osm hodin. Uklízet budeme oba břehy směrem k pivovarskému rybníku. Věřím, že se opět připojí maminky ze spolku Zdraví od malička i další dobrovoníci", uvedla předsedkyně spolku Milada Sokolová. I tentokrát čeká účastníky malé občerstvení.   

V roce 2016 proběhlo celkem 2 066 úklidů, do kterých se zapojilo celkem 86 210 dobrovolníků, kteří v přírodě vysbírali celkem 1 634 tun odpadů. 

Bližší informace naleznete na http://www.uklidmecesko.cz. (ber)

Poslat nový komentář