Pomůžete 7. dubna uklízet Česko? Dobrovolnických skupin je více!

Pomůžete 7. dubna uklízet Česko? Dobrovolnických skupin je více!
ilustrační foto Jiří Malíček

Sedmého dubna vypukne celostátní projekt Ukliďme Česko. Zapojí se do něj i Okrašlovací spolek města Prostějova, který uklidí břehy Hloučely od Olomoucké k Močidýlkům. Iris pak bude uklízet od Abrahámka směrem na Tichou či směrem ke Kostelecké.

Stejně jako v loňském roce se vyjde v devět hodin od penzionu Taboo v Olomoucké ulici. Návrat je kolem dvanácté hodiny tamtéž. „Čeká nás opět občerstvení v podobě limonád a také si opečeme špekáčky. Těším se na vás,“ dodala předsedkyně spolku Milada Sokolová.

V devět hodin se u občerstvení u Abrahámka sejdou ti, kteří chtějí uklízet s ochránci přírody. „Čeká nás tradiční jarní úklid obou břehů říčky Hloučely. S sebou pracovní rukavice a staré igelitky. Na závěr bude pro všechny účastníky úklidu připraveno občerstvení na ohýnku,“ zvou Irisáci.

Mezi další organizace, které se úklidu zhostí v Prostějově či v blízkém okolí, patří Statutární město Prostějov, které hodlá uklízet remízky a polní cesty, či SŠDAM, která prozatím akci neoznačila. I v nejbližším okolí se bude uklízet, odkaz naleznete tu: http://www.uklidmecesko.cz/map/ a zadejte město Prostějov. Objeví se vám nejen Prostějov, ale i nejbližší okolí. (red)

Poslat nový komentář