Je zakázka na notebooky někomu ušitá na míru?

Je zakázka na notebooky někomu ušitá na míru?
ilustrační foto internet

 

Členové nového prostějovského zastupitelstva se měli radovat z nových notebooků. Výzvu k účasti v zadávacím řízení, vydanou ještě před volbami, město po kritice některých zastupitelů stáhlo. Byla podle nich účelově sepsána. Na webu města se ale objevila znovu v prosincových dnech. Se stejnými kritérii.

Původní výzva v hodnotě 650 tisíc korun byla vypsána před volbami a podle některých firem byla její kritéria "ušita" přímo pro určitého dodavatele. "Jde o to, že byla napsána na konkrétní model pro konkrétního dodavatele. Problém je v technických požadavcích, které zbytečně omezují výběr možných modelů a stejně tak tak v požadavcích na dodavatelské firmy a charakteristce dodavatelské firmy," popsal Blumenstein i na včerejším zastupitelstvu s tím, že mu zaměření zakázky nepřímo potvrdili i samotní pracovníci odboru IT. Podle tajemníka Lubomíra Baláše jde ale o naprosto standardní, technicky obecné a transparentní požadavky. 

Na počátku prosince se na webu města zakázka objevila znovu s tím, že jde o opakované vyhlášení. Končí dnes ve 13 hodin. (ber)

Poslat nový komentář