Na sjezdovce v Jeseníkách zemřel lyžař

Na sjezdovce v Jeseníkách zemřel lyžař
ilustrační foto

Devětačtyřicetiletého lyžaře dnes dopoledne zřejmě postihla náhlá srdeční příhoda na sjezdové trati lyžařského areálu Sedlář. Horská služba apeluje na lyžaře, aby při návštěvě sjezdovek či běžkařských tratí brali na vědomí svůj zdravotní stav.

Horskou službu vyzval krátce před desátou k zásahu dispečink linky 155 s tím, že muž je podle jejich informací v bezvědomí. „Na Sedláři nemáme stanici, i přesto nám ale cesta netrvala víc, než deset minut. Když jsme k pánovi dojeli, na místě už byli záchranáři Zdravotnické záchranné služby z Vrbna pod Pradědem. Ti se už pokoušeli pacientovi obnovit životní funkce,“ uvedl k výjezdu Jaroslav Tejnský, zasahující člen Horské služby Jeseníky. Členové HS se ihned zapojili do resuscitace. Po krátké době na místo dorazil i lékař a záchranáři pod jeho dohledem umístili muže v bezvědomí do sanitky a dále pokračovali v resuscitaci. Lékař byl ovšem nucen nakonec konstatovat smrt.

"Důrazně apeluji na lyžaře, aby pečlivě zvážili, zda jejich aktuální zdravotní stav dovoluje, aby se vydali na sjezdovku či na běžkařskou túru. V této zimní sezóně to není první případ, který Horská služba v ČR řešila a kde nakonec lékař konstatoval smrt,“ varoval návštěvníky lyžařských areálů Michal Klimeš, náčelník Horské služby Jeseníky. (red)

Poslat nový komentář