O Jezdecká kasárna má zájem rodina s prostějovskými kořeny

O Jezdecká kasárna má zájem rodina s prostějovskými kořeny
ilustrační foto archiv PvNovinky.cz

 

Vedení města Prostějova, radní a zastupitelé, dostali v minulých dnech dopis týkající se Jezdeckých kasáren. Rodina Meszarosova chce areál zakoupit a zřídit zde nemocnici následné péče.

Rodina, pocházející původem z Prostějova, kde podle vlastních slov vlastní dům a rekreační objekty, učinila městu nabídku v obavě, aby objekt nebyl před uskutečněním prodeje zbourán. "Provozujeme podobné zařízení se 130 lůžky v České Kamenici," sděluje rodina Meszárosova. Pro prostějovský projekt chce od města část pozemků, hlavní budovu i jízdárnu. "Vybudujeme zde nemocniční lůžka následné péče včetně té rehabilitační, ambulance praktických a odborných lékařů, multifunkční zařízení pro přednášky, besedy a podobně. V objektu jízdárny vybudujeme pivnici a lékárnu," sděluje rodina městu své záměry. Navíc nabízí i zálohu 600 tisíc, která by byla použita k zakonzervování objektu. Konečný projekt ale zatím vypracován nemá. Rodina Meszárosova projevila  podle svých tvrzení zájem o klášter Milosrdných bratří, z odkupu ale nakonec kvůli návaznosti na kostel sešlo.

Město Prostějov ale dosud záměr prodeje nevyhlásilo, pouze vyzvalo večejnost k předložení projektů, jak s objekty naložit. Na pondělním zastupitelstvu sice vedení města záměr komentovalo, o prodeji ale nerozhodlo. Rada se podle primátora Miroslava Pišťáka bude nabídkou zabývat. Bez zajímavosti není skutečnost, že oslovení realitní makléři si objekty a pozemky cení na zhruba 80 milionů korun. (ber)   

Komentáře

80 mega?? Hm, není to zrovna málo, rekonstrukce příjde na dalších 80 až 100mega, do toho bych nešel.

80 mega,..... jste se posrali, nedám víc jak 12,5 a to budu přeplácet, HOVADA

Poslat nový komentář