Firma zabezpečení kasáren vzdala?!

Firma zabezpečení kasáren vzdala?!
ilustrační foto Jakub Bureš

Demolice dvou přístavků a zpevněné plochy a zabezpečení zbývajícího objektu. To bylo výběrové řízení v hodnotě 3 milionů korun, které mělo provést sdružení firem „Společnost DEKONTA – AQUASYS – demolice Prostějov“. Ta ale podle náměstka Zdeňka Fišera po provedení demolice z prací odstoupila.

Jak se včera překvapení zastupitelé dozvěděli, na zabezpečení jezdeckých kasáren je vypsáno nové výběrové řízení. Firma totiž provedla v průběhu srpna pouze demolici, objekt měla zabezpečit do konce října. Už tak ale neučiní, jak zastupitelům oznámil Fišer. Magistrát proto vypsal nové výběrové řízení.
Řešení takové situace, které se neodehrálo poprvé v souvislosti s městskými zakázkami, navrhl zastupitel Tomáš Blumenstein. "Každý vítěz by měl složit zálohu, která by mu byla po splnění zakázky vrácena," vysvětlil Blumenstein s tím, že je to cesta, jak podobným excesům zamezit. Před časem se totiž zastupitelé zabývali výběrovým řízením na zhotovitele sociálního zázemí na zimním stadionu. Dvě firmy, které se umístily na prvních místech, odstoupily, a zakázka tak spadla do klína třetímu účastníku řízení, ale za o dost vyšší cenu. (ber)

Komentáře

Strašná doba, ale lepší už to nikdy nebude. Dobře už bylo!!!

Hůř už v tomto státě snad ani být nemůže. Je to všechno prohnilý, zkorumpovaný a je mi z toho na blití. Tohle by se za minulého režimu nikdy nestalo. Byl tu klid a pořádek, který zmizel v roce 1989!!

Ale to je nám, ale náhodička, že zrovna teď těsně před termínem. Že by další ze lstivých kroku vládnoucí koalice, která ne a ne probít jasné argumenty opozice, že kasárna se mají zachovat a zrekonstruovat nebo prodat někomu, kdo je opraví? Lidé si už dávno udělali jasno, o co tu kráčí a ve volbách jim to dají pěkně sežrat. Kolik peněz za to asi pan Pospíšil dostal bokem?

Poslat nový komentář