Padlo trestní oznámení ve věci jezdeckých kasáren

Padlo trestní oznámení ve věci jezdeckých kasáren
ilustrační foto

Na pondělním jednání Zastupitelstva města Prostějova byla po bouřlivé debatě osmnácti hlasy koaličních zastupitelů schválena demolice hlavní budovy jezdeckých kasáren. O den později lídr Změny pro Prostějov Jan Navrátil učinil to, co zastupitelům sdělil na samotném jednání. Kvůli nezákonnému a nehospodárnému postupu vedení města podal na Okresní státní zastupitelství v Prostějově trestní oznámení na neznámého pachatele ve fázi pokusu.

Jan Navrátil možnost podání oznámení avizoval ještě před samotným hlasováním Zastupitelstva města Prostějova. Jeho výrok byl ale radními označen za vydírání. „Vy nás vydíráte, že pokud demolici schválíme, způsobíme městu škodu a v tom případě nás udáte. Může to být ale i opačně, že se demolice neschválí a podnět podáme my kvůli témuž,“ zaznělo mimo jiné.
Jana Navrátila to ale neodradilo. „Domníváme se, že porušení povinností při správě cizího majetku se dopustilo nejen předchozí vedení města, které objekt nezabezpečilo, ale také současné vedení města a osmnáct zastupitelů hlasujících pro demolici. Ti rozhodli o likvidaci majetku města, aniž by měli průkazné informace, že majetek je nepotřebný, nevyužitelný a aniž by se jej případně pokusili prodat. Zájemce, který byl ochoten objekt koupit, opravit a provozovat, existuje. Škoda je tedy vyčíslitelná. Proto jsme předali podnět státnímu zastupitelství, aby podezření ze spáchání trestného činu prověřilo,“ konstatoval lídr Změny. (ber)

Poslat nový komentář