V celostátní soutěži Hledá se LEADr boduje prostějovský Jiří Žák!

V celostátní soutěži Hledá se LEADr boduje prostějovský Jiří Žák!
Foto Richard Hodonický
Další fotky: 
V celostátní soutěži Hledá se LEADr boduje prostějovský Jiří Žák!

V celostátní soutěži Hledá se LEADr (http://hleda.se) určené pro mladé aktivní lidi měnící prostředí kolem sebe k lepšímu, bojuje prostějovský Jiří Žák. Do soutěže se zapojil s projektem komunitního a sociálního divadla olomouckého spolku Po škole. Jiří Žák se narodil a pracuje v Prostějově jako galerista v Galerii N7 a kavárně. 

Student Univerzity Palackého Jiří Žák byl vybrán do celostátní soutěže Hledá se LEADr., pořádané Člověkem v tísni, která je určena pro mladé aktivní lidi, co chtějí měnit svět okolo sebe. Žák se do ní přihlásil s projektem sociálně-komunitního divadla spolku Po škole, týkajícím se zapojením studentů středních škol a seniorů do na míru vymyšlených inscenací. Studenti či senioři si tak budou moci zažít modelové situace, do kterých se běžně nedostávají. Efekt komunitní inscenace je dvojí - vzdělávací, tříbící kritické myšlení a zejména u mnohdy osamělých seniorů efekt terapeutický. Ve dnech 2. až 4. prosince 2016 v Praze proběhlo první víkendové setkání dvaceti soutěžících. Ti byli součástí podnětných workshopů na téma sebe-prezentace, argumentačních dovedností, projektového managementu, nebo PR a marketing. V těch soutěžící měli možnost rozvíjet své projekty před tím, než se soutěž přesune do vyřazování fáze. Ta nastane poslední víkend v lednu, kdy organizátoři pořádají další workshopy, ale poslední den dojde na tříminutové prezentace, během kterých soutěžící musí nadchnout pro svůj projekt porotu. Tuto a všechny další fáze navíc bude natáčet Člověk v tísni a výsledek bude vysílán jako seriál na Stream.cz. Vítěz soutěže dostane možnost jet na minimálně měsíční zahraniční stáž na jemu relevantní instituci, odborný dohled a finanční podporu proj jeho projekt.

A co si o soutěži myslí sám Žák? "Na LEADra jsem se hlásil na poslední chvíli, ale zkusil jsem to a byl jsem příjemně překvapený, že to vyšlo. Kromě skvělých workshopů mě nejvíce obohatilo setkání s milými a inspirativními lidmi, s nimiž bude radost soutěžit. (red)

 

 

Poslat nový komentář