Chyť si svého zloděje - NA KOLE!

Chyť si svého zloděje - NA KOLE!
ilustrační koláž PVN

Nelegální sběrači kovovového šrotu stupňují aktivitu i v prvních dnech nového roku. Jednoho z nich stíhal okradený na svém bicyklu.

Ve středu 4. ledna hodinu před půlnocí zmizelo sedm kovových rohoží v lokalitě kolem Okružní ulice. Zmizení nahlásil strážník, který zrovna nebyl ve službě, svým kolegům. Na místo vyrazila autohlídka městské policie, která vzhledem k velmi krátké době po trestném činu důsledně propátrala blízké okolí. Při prověřování lokality narazili strážníci na pětačtyřicetiletého muže, který měl v rukou dva ocelové rošty. "Důslednou kontrolou bylo zjištěno dalších sedm chybějících železných rohoží. Ty byly ukryty za garážemi v ulici Šárka. Událost byla postoupena Policii ČR," řekla k případu Jana Adámková z oddělení prevence Městské policie Prostějov.

Ke kurioznímu případu taktéž s dobrým koncem došlo na druhý den, ve čtvrtek 5. ledna. Po deváté hodině ranní nahlásil muž na linku městské policie krádež ze své zahrady. Okradený viděl, jak neznámý zloděj mu z volně přístupné zahrady bere železné pletivo a několik prutů z betonářské oceli a nakládá na dvoukolový vozík. Muž nelenil a vyrazil na stíhací jízdu za zlodějem na jízdním kole. Mezitím na místo vyrazila i autohlídka městské policie. Ve Fanderlíkově ulici se všichni aktéři potkali. Pětatřicetiletému filutovi vedoucímu dvoukolák s ukradeným tovarem samozřejmě nezbylo nic jiného, než se k činu doznat. Strážníci mu přikázali, aby pletivo a pruty vrátil na původní místo. Věc byla vyhodnocena jako přestupek a řešit ji bude příslušný správní orgán - přestupková komise městského úřadu.

(red)

Poslat nový komentář