Na Jižní obslužnou nákladní auta nevyjedou. Plány zhatila hygiena

Na Jižní obslužnou nákladní auta nevyjedou. Plány zhatila hygiena
ilustrační foto ber

V polovině ledna bylo vedení Prostějova přesvědčeno, že v nejbližší době uvolní Jižní obslužnou pro průjezd nákladní dopravě a autobusům. Těžká nákladní vozidla i busy budou ale i nadále blokovat komunikace v centru města. Jejich průjezd zatrhla hygiena.

Doposud po spojce mezi Krasickou a Určickou ulicí jezdila pouze osobní vozidla, pro ta nákladní byla tato trasa zákazovými značkami zapovězena. 

„Úsek vnějšího okruhu mezi Krasickou a Určickou ulicí byl zkolaudován 29. listopadu 2015. Původní byl ten záměr, že nákladní auta tudy budou jezdit už od 1. ledna letošního roku, podkladem bylo mimo jiné i měření hluku. Jakékoliv změny ale mohou být provedeny až teď, kdy je vedeno příslušné správní řízení podle zákona o provozu na pozemních komunikacích,“ uvedl tehdy náměstek primátorky Pavel Smetana s tím, že rozhodnutí by mělo být jasné v řádu týdnů.

Nyní už jasno je. Jižní obslužná se pro těžkou dopravu stala definitivně nedostupná.

„Hygienici provedli měření hlučnosti a zjistili, že i provoz osobních vozidel vyhovuje jen stěží. Navíc je podle nich nepřípustné, aby nákladní vozy jezdily po spojce, která začíná v Plumlovské ulici u kruhového objezdu. Projížděly by totiž hustě obydleným sídlištěm,“ konstatoval náměstek primátorky Zdeněk Fišer. Město podle jeho slov už další žádosti o povolení vzdalo. (ber)

Komentáře

Je zajímavé,že v některých částech města to nevadí ,i když je také hustě obydlená,
hluk je v normě.Copak asi za tím bude.

Poslat nový komentář