Pět medailí pro Judo Sokol I Prostějov z Dobré

Pět medailí pro Judo Sokol I Prostějov z Dobré
Foto Sokol Prostějov I
Další fotky: 
Pět medailí pro Judo Sokol I Prostějov z Dobré
Pět medailí pro Judo Sokol I Prostějov z Dobré

Prostějovští judisté ze Sokola I v sobotu doslova zářili na soutěži v Dobré u Frýdku-Místku.

Oddíl Sokol I Prostějov měl v soutěži celkem 7 zástupců. Nejmladší z nich nastoupil v kategorii do 27 kg. Talentovaný Michal Mejzlík podal špičkový výkon a nedal svým soupeřům žádnou šanci. Vybojoval díky tomu nádherné 1. místo a získal titul mistra Euroregionu Beskydy.  Další judista ve stejné váze David Zaoral, podal rovněž kvalitní výkon, když nestačil pouze na oddílového kolegu Michala Mejzlíka a obsadil tím krásné 2. místo. 

Opora oddílu ve váze do 24 kg, Jakub Vejmola, podal osvědčený výkon, když v silně obsazené kategorii podlehl pouze jednou a obsadil další krásné 2. místo. 

Další judista ve váze do 21 kg, Petr Mejzlík se zúčastnil teprve svých druhých závodů a i přes svůj dobrý výkon, nestačil na tři soupeře a obsadil ne moc oblíbené 4. místo. 

Pavel Burget neměl na těchto závodech formu a i přes velké snažení prohrál už v prvním kole po uplynutí časového limitu pouze na Yuko (5 bodů). Jeho přemožitel bohužel v dalším kole prohrál a tím Burgeta nedostal do opravných bojů, takže Burget obsadil dělené 11. místo.

V kategorii mladších žáků ve váze do 46 kg podal Matyáš Roubík velmi dobrý výkon a obsadil slibné 3. místo. 

Další judista ve váze do 50 kg Denis Jelínek podal rovněž krásný výkon a obsadil skvělé 3. místo. Filip Čépe ve své váhové kategorii nestačil na svého soupeře, který jej následně rovněž nedostal do opravných bojů. V tomto je systém vyřazovacích bojů nemilosrdný a občas na něj doplatí i zkušení judisté, když se dopustí jednoho malého zaváhání se slabším soupeřem.

Oddíl Sokola I Prostějov výkony svých svěřenců v účasti 22 družstvech z celého Euroregionu obsadil 6. místo a zapsal se tak nesmazatelným písmem do českého Juda. (mej)

Poslat nový komentář