Memoriál Zdeňka Ludvíka zaznamenal rekordní účast

Memoriál Zdeňka Ludvíka zaznamenal rekordní účast
Foto Sokol Prostějov I

 

V neděli 26. dubna proběhla ve sportovní hale Sportcentra DDM Prostějov Velká cena Zdeňka Ludvíka. Memoriál jedné z nejvýraznějších postav českého juda byl velmi úspěšný a potvrdil meziročně rostoucí trend v počtu závodníků i jejich kvalitě. V letošním roce se Velké ceny zúčastnilo 214 judistů z 22 oddílů v kategoriích od nejmladších benjamínků po starší žáky, což je o téměř pětinu více než loni. Turnaj přišel osobně zahájit primátor statutárního města Prostějova Miroslav Pišťák společně s náměstkyní Ivanou Hemerkovou. Po slavnostním úvodu se moderování ujal ředitel závodu Zdeněk Gottwald.

Tým Sokola I Prostějov výrazně uspěl výbornými výsledky svých benjamínků. V družstvech získal dva poháry, za dvě druhá místa, ve věkových kategoriích U9 a U11.

Prostějovští bojovníci celkově vybojovali čtrnáct individuálních medailí. Dvě zlaté (Jakub Vejmola, U11, a David Zaoral, U9), čtyři stříbrné (Deniska Holubářová, U9, Petr Mejzlík, U9, Matyáš Kryštof, U11 a Matyáš Roubík, U13). Bronzových medailí bylo osm a získali je Adam Kovář, Alex Srpek, Barunka Vítková, Jarda Vozihnoj, Michal Mejzlík (všichni U9).

V kategorii U11 pak třetí místa obsadili Adélka Ježková a Erik Pospíšil.

Ostatní Prostějované, kteří nestačili na stupně vítězů, však získali cenné zkušenosti a na jejich soutěžním projevu je s rostoucími počty zápasů vidět velké zlepšení a příslib do budoucna. (mm)

Poslat nový komentář