První stromy na náměstí padly k zemi!

První stromy na náměstí padly k zemi!
Foto ber
Další fotky: 
První stromy na náměstí padly k zemi!

 

První stromy v podobě jehličnanů před prostějovskou radnicí dnes padly k zemi. Uvolnit místo musí nové vizi náměstí, která se začíná rýsovat.

"Ani jeden z těchto stromů není vyhovující. Jsou to kultivary, které jsou jednak staré, druhak už několik let nevykazují přírůstek," uvedla už před časem důvod rozhodnutí stromy zlikvidovat náměstkyně primátora Ivana Hemerková. Podle jejích slov není kácení stromů, které musejí ustoupit rekonstrukci kuželny, nijak chaotické. "O každý strom jsme vedli bitvu. Ty, které půjdou pokácet, jsou buď pro střed města naprosto nevhodné, nebo jsou nemocné," dodala Hemerková. Stávající stromy musí uvolnit místo novým a na tom nic nezmění ani protesty obyvatel města. "Dnes jsem šel ráno přes náměstí a slyšel jsem motorovou pilu. Pak už jsem jen viděl, jak ten smrk padá. Nechápu to, zdravý krásný strom," postěžoval si Bedřich Kuchař. Podle magistrátu je na jakékoli změny pozdě. "Studie týkající se rekonstrukce kuželny byla veřejně dostupná dostatečně dlouho a nikdo k ní nevznesl žádné připomínky. Dnes je schválená a není možné na ní cokoli měnit. Na jejím základě jsme na rekonstrukci náměstí dostali dotaci ve výši 18 milionů, kterou bychom museli vrátit," vysvětil náměstek primátora Zdeněk Fišer. (ber)

Komentáře

Už aby šla; to ,co tady " dokázala", stačilo!!!

Nezbývá, než souhlasit. Paní Hemerková - SBOHEM... Petra Macháčková, Prostějov

Pokud tomu dobře rozumím, tak rekonstrukce náměstí se vůbec nemusí povést(zfušovaná práce) a nebo se nemusí výsledek nikomu líbit, to je ale radnici naprosto JEDNO!!  Důležitá je v tomto případě DOTACE a ta se počítá!!

Ach, ta dotace: kdyby tak Hemerková tušila, že dotace hlídá: OLAF....nebylo by od věci, aby si zjistila s čím se "rukuje" do vazby! 

Od svého založení v roce 1999 prošetřil úřad OLAF celkem 3 500 případů, na jejichž základě:

  • se do rozpočtu EU podařilo vrátit více než 1,1 miliardy eur
  • byly uděleny tresty odnětí svobody v celkové délce 900 let

Bože můj na nebesích, co ještě musí spáchat  ta Hemerková, než půjde z magistrátu? Jako by nestačila ta superzpackaná dotace na školu na Husově náměstí (podfuk s 15.000.000,- Kč) a tady už přitlačila, dotace 18.000,000,-- Kč. Ačkoliv, dnes ještě může jít sama. Taky se může dočkat, že ji povedou... asi touží být v hlavních zprávách na TV NOVA. 

Poslat nový komentář