Čtenáře PvNovinek zdraví nejslavnější vězeň Česka!

Čtenáře PvNovinek zdraví nejslavnější vězeň Česka!
Foto pohlednice Kajinek
Další fotky: 
Čtenáře PvNovinek zdraví nejslavnější vězeň Česka!
Čtenáře PvNovinek zdraví nejslavnější vězeň Česka!
Čtenáře PvNovinek zdraví nejslavnější vězeň Česka!
Čtenáře PvNovinek zdraví nejslavnější vězeň Česka!

 

Příběh Jiřího Kajínka dodnes bouří vody české justice. Muž, který byl odsouzen za dvojnásobnou vraždu, dokázal zdolat zdi nejhlídanější české věznice. Díky útěku z hradu Mírova se stal ze dne na den mediální hvězdou, o které byl dokonce natočen film a napsána kniha. Na své cestě za spravedlností si získal řadu fanoušků, mezi nimiž je i paní Lenka z Prostějova.

„Osudy Jiřího Kajínka sleduji už spoustu let, nejen proto, že je to moc pěknej chlap,“ směje se při vzpomínce na Kajínkovo zatčení po útěku z Mírova. „Myslím, že tehdy oné dámě, u které ho policisté našli, záviděla půlka ženského obyvatelstva republiky,“ dodává. Před několika lety, když z Karviné připutoval znovu na Mírov, mu napsala. „Odpověděl mi a tak jsme si začali psát, což děláme dodnes. Poslala jsem do Rynovic, kam ho před časem přestěhovali, dopis s prosbou, jestli by nenapsal věnování čtenářům PvNovinek. Včera mi přišlo, spolu s dalším dopisem,“ konstatuje Lenka.

O Kajínkově vině či nevině diskutovat nechce, podepsala ale stejně jako dalších 9261 občanů ČR petici, žádající jeho omilostnění. „Končí těmito slovy: Když nemůžeme žádat spravedlnost, žádáme milost.“, a já s tím naprosto souhlasím. V celém případu je řada nejasností, nechutˇ justice i politiků případ znovu otevřít je zcela jasná,“ vysvětlila své pohnutky Lenka. (ber)

Stručná chronologie

Květen 1993 Jiří Kajínek podle rozsudku zastřelil na útěku z vězení pod plzeňskou věznicí Bory podnikatele Štefana Jandu a jeho strážce. Červen 1998 odsouzen k doživotnímu trestu Krajským soudem v Plzni za dvojnásobnou nájemnou vraždu. Říjen 2000 útěk z věznice Mírov. Prosinec 2000 zadržen v Praze, přemístěn do věznice ve Valdicích. Žádost o milost Jiří Kajínek adresoval Václavu Havlovi, Václavu Klausovi i Miloši Zemanovi. První dva je odmítli, třetí přesunul udělování milosti na ministerstvo spravedlnosti...

Komentáře

Přes dvacet let si to justice kope jak horký brambor. UŽ  by to měli rozetnout. Nefandím mu. Ale tohůe není spravedlivý soud

Smrdí to a fest. Přeju mu konečně spravedlivý proces.

Já mu držím palce.A jdu podepsat .

Na věnování je datum...ještě  asi nemá nové pohlednice, což při jeho možnostech taky chápu))) A fandím, petici jsem podepsal.

Milý čtenáři, blbě čtete, promiňte! A na pohlednici Rýnovice jsou, nepleťte druhé pozornější čtenáře!

Poslala jsem do Rynovic, kam ho před časem přestěhovali, dopis s prosbou, jestli by nenapsal věnování čtenářům PvNovinek. Včera mi přišlo, spolu s dalším dopisem,“ konstatuje Lenka.

Hele,nechte si ty kachny na Prostějovský rybník.   Mírov - 13.2.2014 !!!!!!! Kájínek převezen z Mírova do věznice Rýnovice v Jablonci nad Nisou......7.2.2014 !!!!!

http://www.lidovky.cz/pravo-kajinek-byl-prevezen-do-veznice-s-mirnejsi-ostrahou-pnp-/zpravy-domov.aspx?c=A140207_093700_ln_domov_oka

No když ho zatýkali po útěku z Mírova, té babě sem záviděla :D a určitě jsem enybla sama. Jinak mu držím pěsti, ať se to konečně vyřeší, protoře celá kauza smrdí a fest.

Poslat nový komentář