Neuvěřitelné! Třicítka kamionů v noci bloudila městem.

Neuvěřitelné! Třicítka kamionů v noci bloudila městem.
ilustrační foto
Další fotky: 
Neuvěřitelné! Třicítka kamionů v noci bloudila městem.

Práce na R46 a uzavírky, přináší komplikace! Jako první jsme, díky našim čtenářům, informovali o tom, že pro dopravní omezení a nejspíš i nedostatečné značení objízdné trasy, začíná docházet nejen k dopravním zmatkům, ale také ke značným škodám na majetku města. Kamiony bloudí po městě a značky, které je navádí na objízdné trasy, nerespektují. Dnes v noci jich strážníci zachytili třicet!

Neuvěřitelné množství kamionů, rovnou třicítku, přesměrovávali dnes v průběhu noci strážníci v ulicích města. Řidiči hledali trasu objížďky. Dopravní značení, které je svádí z opravované R46 je sice osazeno, ale kamionáři jedoucí podle navigací, je přehlédnou. Svorně pak všichni končí na Husově náměstí, kde se složitě otáčí a ničí nově opravené komunikace a chodníky.

„O víkendu jsme zalarmovali jak policii, tak i magistrát. Obrátili jsme se také, bohužel neúspěšně, na vedení Silnic a dálnic a Skansku. Odbor dopravy slíbil nápravu dopravního značení. To je sice na daných místech umístěno, je ale málo zřetelné,“ nastínil víkendovou situaci ředitel strážníků Jan Nagy. Podle jeho názoru je nutné bleskově zvýšit viditelnost značení při příjezdu na R46 ke sjezdu u Mechaniky. Další značení, které je třeba doplnit, je na křižovatce ulice Letecká u sjezdu ke zmíněné Mechanice.

„Tady se musí zabránit tomu, aby auta nekončila třeba na Joštově náměstí, kam je žene navigace. Zcela chybí označení směr vlevo na Olomouc,“ nastínil nedostatky Nagy.  

Jak se k celé věci postaví odbor dopravy?  

„Nejezdit slepě podle navigace, ale sledovat značky, pak problémy nebudou. Kdyby řidiči sjeli na ulici Dolní, značky navádějící je na Olomouc by přehlédnout nemohli,“ zlobí se šéf odboru dopravy Miroslav Nakládal. Na místě bude, podle jeho vyjádření, umístěna velká a výrazná cedule upozorňující na odbočku směr Olomouc.

Aby to ovšem nebylo zase tak jednoduché, termín kdy dojde k nápravě, šéf odboru nezná!

„Toto spadá do kompetence ministerstva dopravy a legislativa není zrovna nejrychlejší. Pokusíme se s nimi dohodnout výjimku, abychom nemuseli dodržet zdlouhavé byrokratické kolečko,“ nastínil Nakládal.  Proč ovšem taková značka nebyla dohodnuta už dříve je opravdovou otázkou!

Doufejme tedy, že všudy přítomná legislativní mašinerie nebude toto nutné dopravní opatření povolovat ve chvíli, kdy už budou opravy dokončené, nebo se nestane nějaké zbytečné neštěstí. (kaa)

Ilustrační foto: archiv

 

Poslat nový komentář