ODS tu povede do voleb Tomáš Blumenstein. Chce zrušit poplatky za odpady

ODS tu povede do voleb Tomáš Blumenstein. Chce zrušit poplatky za odpady
ilustrační foto

 

Prostějovští občanští demokraté včera rozhodli o složení prvních míst jejich kandidátky pro podzimní volby do prostějovského zastupitelstva. 

Jako lídr stranu do voleb povede Tomáš Blumenstein - předseda celostátní organizace Mensa ČR, která sdružuje lidi s vysokou inteligencí. Blumenstein je v současnosti prostějovským zastupitelem a zasadil se například o další zprůhlednění městských zakázek v oblasti IT. Před čtyřmi lety ho Prostějované do zastupitelstva vykroužkovali z nevolitelného místa pomocí preferenčních hlasů.

Na druhém místě kandidátky bude předsedkyně Okrašlovacího spolku města Prostějova a současná městská radní pro kulturu Milada Sokolová. Ta stojí například za úspěšným projektem maleb na hradbách ve Školní ulici a řadou dalších kulturních a ekologických aktivit, které do konce dotáhl Okrašlovací spolek.

Novou tváří v městské politice, ale také výraznou osobností, bude trojka "modré" kandidátky - předseda Olomouckého krajského volejbalového svazu a také Hanácké volejbalové ligy Jan Zatloukal, který profesně působí jako pedagog ve Sportcentru - domě dětí a mládeže.

Na kandidátce za ním následuje manažer firmy E.ON Pavel Vavrouch, který již v 90. letech v prostějovském zastupitelstvu zasedal a v současnosti pracuje v městské sportovní komisi.

S podporou nestranických osobností

Na pozici číslo pět se objevuje první z řady nestranických osobností, které kandidátku ODS posílily. Je jí vedoucí Mateřské školy Aloise Krále Lenka Růžičková.

Z nestranických osobností na kandidátce figuruje také zakladatel úspěšné charitativní organizace Pomáháme tancem, která mimo jiné každoročně naplní největší prostějovský sál mladými lidmi během již tradičního plesu a vybere desetitisíce pro potřebné, Tomáš Lázna.

Občanským demokratům nebude chybět ani posila ze sportovního světa. Kandidovat za ně totiž bude například bývalý kapitán hokejových Jestřábů Petr "Pupa" Doseděl.

"Přítomnost nestranických osobností dokládá, že je ODS v Prostějově otevřenou stranou, která neváhá postavit na svou kandidátku výrazné tváře z různých oborů. Jako pravicovou stranu nás bude zároveň zastupovat i řada živnostníků a majitelů menších firem, a to nejenom z našich řad," upřesnil Tomáš Blumenstein.

ODS překvapí programem

Občanští demokraté současně začali představovat první programové body. Kromě hesla „Radnice bez záclon“, kterým navazují na úspěšnou snahu o zveřejňování veškerých faktur, výběrových řízení a dalších materiálů na www stránkách města a slibují zveřejňování všech smluv před jejich skutečným podpisem a dohledatelnost každé koruny utracené z městských peněz, vytáhli také téma úplného zrušení poplatků za odpady. Tvrdí, že se nejedená o populismus, ale snahu snížit daňové zatížení občanů alespoň tam, kde to může město jednoznačně ovlivnit, odkazují se na teplického primátora Kuberu (ODS), který podobné opatření ve svém městě zavedl již dávno, a také uvádějí, kde potřebné miliony od roku 2016 ušetří. (PR)