Nechci, aby se mě lidé báli, říká kartářka Martina Tarottina

Nechci, aby se mě lidé báli, říká kartářka Martina Tarottina
Foto archiv Martina Tarottina

Ke kartářce nejspíš alepoň jednou v životě zamířil každý z nás. Ptáme se na lásku, práci, peníze, zdraví. Mnohdy ze sezení odcházíme nabití novou energií a pocitem, že bude líp. Kartářky, ty dobré, totiž mají nejen dar vědění, ale umí předávat i svou pozitivní energii. Patří k nim i Martina Torottina z Prostějova. PvNovinky s ní přichystaly nejen zajímavé rozhovory, ale i soutěž.

Martino, jak dlouho se vykládání karet věnujete?

První karty jsem si koupila zhruba v 25 letech, takže je vykládám 22 let. Za tu dobu pomohly mnohokrát jak mně, tak lidem z mého okolí. Nejčastěji vykládám kamarádkám, kamarádům a jejich známým a přátelům a samozřejmě rodině. 

Věnujete se jen kartám?

Vykládám tarotové karty a to konkrétně Jegorov tarot. V poslední době se učím pracovat také s kyvadlem, ale jsem na začátku, takže zatím sama pro sebe. Zajímá mě i numerologie, takže v průběhu let jsem už pro mnoho lidí ze svého okolí provedla numerologický rozbor. Mám v úmyslu pořídit si andělské karty Doreen Virtue a vykládat také z nich, protože otázka andělů je pro mne velmi aktuální.

Máte nějaký karetní vzor?

Ne, nemám. Ale řídím se určitými zásadami, a to je být při výkladu upřímná, optimistická, protože vždy se dá najít něco pozitivního a určitě nechci, aby se mě lidé báli. Podle mě je správná kartářka zároveň takový duševní terapeut, nebo by tedy měla být.

Nač se vás lidé nejčastěji ptají?

Ženy se určitě nejvíc ptají na vztahy, prostě city a láska jsou pro ně nejdůležitější. Muži se často ptají na práci a peníze.

Existují otázky, na které kartářka neodpoví, i když odpověď zná?

Určitě nebudu nikomu vykládat na otázku: "Kdy umřu?" nebo: "Kdy umře ten a ten?“. Obecný výklad na zdraví sice udělám - např. formou doporučení, na co by si člověk měl dávat pozor, co by měl zlepšit, ale přesnou diagnózu v kartách nelze hledat.

Chodíte Vy sama ke kartářce, nebo si dokážete vyložit co Vás čeká?

Vykládám si karty i sama pro sebe, ale v případě, kdy jde o otázky lásky, přece jen se obrátím na kartářku. Mám dvě kamarádky kartářky a těm důvěřuji. Jak jde o mé vlastní city, není snadné být dostatečně objektivní, tak proto požádám o výklad někoho jiného.

Jak si člověk vybere správnou kartářku?

V posledních pár letech se vyrojilo obrovské množství kartářek, takže je důležité umět si vybrat tu pravou. Zpravidla již po prvním setkání víte, jestli vám právě tato kartářka sedí, zda se v její přítomnosti cítíte příjemně, máte k ní důvěru, dokáže Vám dodat naději. Určitě by vás neměla děsit, přelévat na vás své problémy, vnucovat vám svůj názor.

Co Vás na vykládání karet těší?

Pro mne je největší radostí a kartářským zadostiučiněním, když ten, kdo za mnou kvůli výkladu přišel, odchází s úsměvem na rtech a jiskřičkami v očích, zatímco při příchodu byl smutný, nahrbený, jako by na zádech nesl tíhu celého světa.

Martinu Tarottinu můžete najít na facebook.com/martina.tarottina a na stránkách http://kartarka-tarottina.webnode.cz/. Studujte pečlivě, v příštích dnech přineseme ve spolupráci s Martinou T. soutěž o poukaz na vyložení karet. (ber)

 

Poslat nový komentář