Město se přihlásí o krajský pozemek v blízkosti Kascentra

Město se přihlásí o krajský pozemek v blízkosti Kascentra
ilustrační foto mapa

Jak PvNovinky informovaly, společnost Manthellan požádala Olomoucký kraj o prodej pozemku u KaSCentra v Prostějově. Za metr chce zaplatit 2700 korun.  Zastupitelé města Prostějova na svém pondělním jednání rozhodli, že se do záměru přihlásí.

"Záměrem Olomouckého kraje je odprodat nemovitý majetek, pozemek parc. č. 102/2 ost. pl. o výměře 67 m2 v k.ú. a obci Prostějov z vlastnictví Olomouckého kraje, z hospodaření Střední školy, Základní školy a Mateřské školy Prostějov, Komenského 10, do vlastnictví společnosti MANTHELLAN a.s., IČ: 28205618, za kupní cenu ve výši 180 900 Kč a za podmínek dle důvodové zprávy. Nabyvatel uhradí veškeré náklady spojené s převodem vlastnického práva a správní poplatek k návrhu na vklad vlastnického práva do katastru nemovitostí,"  lze se dočíst na úřední desce města Prostějova.  

"Je zde možnost, že by bylo uplatněno přednostní kupní právo města, které vlastní všechny okolní pozemky. Zvažujeme také možnost směny s krajem za jiný pozemek," uvedla primátorka Alena Rašková. Do hry může Prostějov vstoupit do 8. ledna 2018. Do té doby je záměr prodeje vyhlášen. (ber) 

Komentáře

Jen aby město nepřeplatila Mgr. Havránková - Pospíšilová z H. Králové.
P.

Poslat nový komentář