Koupání v kašnách nelze řešit jako přestupkové nebo jiné protiprávní jednání, říká šéf MP Nagy

Koupání v kašnách nelze řešit jako přestupkové nebo jiné protiprávní jednání, říká šéf MP Nagy
ilustrační foto Jakub Bureš

 

"Proč městská policie nezasáhne, když ví, že městská kašna na náměstí TGM je plná nevychovaných spoluobčanů? Je to ostuda jak pro občany města Prostějova, tak hlavně pro ostatní návštěvníky. Náměstí je nově zrekonstruované a člověk aby se bál tam jít vůbec se podívat," píše na webu prostějovského magistrátu jeden z usedlíků.

Ředitel prostějovské Městské policie má jasno. „V současné době nelze řešit koupání v kašnách jako přestupkové nebo jiné protiprávní jednání, neboť žádný zákon ani jiný předpis toto neupravuje. Nicméně, kašny nejsou určeny ke koupání a voda v kašnách je chemicky upravená. Strážníci městské policie v rámci zabezpečování veřejného pořádku občany na tuto skutečnost upozorňují. Pokud ale dochází tímto jednání k narušení veřejného pořádku, je toto jednání kvalifikováno jako přestupek.“ Za poslední měsíc městská policie řešila podle jeho vyjádření pět případů koupání v kašně. „Jednalo se vesměs o děti, které byly napomenuty, že kašna neslouží ke koupání,“ dodal Nagy." (ber)

Komentáře

Je jasné, jaké "děti" se v kašně koupou. Stačí se podívat na ilustrační foto. Přitom by stačilo, kdyby stážníci rozhlašovali, že kdo se v kašně vykoupe, bude muset v dospělosti pracovat. A byl by klid

Vhodný námět pro Duo P+H z PéVéčka. V zimě bude na náměstí kluziště (6 týdnů za "pouhé" 2 500 000 Kč), takže v létě by mohl být na náměstí větší bazén, alespoň by se někteří spoluobčané umyli a PéVéčko by sbíralo body jak v zimě, tak v létě. Na podzim dovézt na náměstí několik velkých ořešáků (v kontejnerech) a pod patronací tohoto Dua P+H by se mohlo udělat pro občany "Ořechobraní". soutěž v rážení ořechů. Na jaro mně nic nenapadá, ale oni jsou myslivny a na něco přijdou!!

Poslat nový komentář