Keltská noc letos oslaví patnáctiny!

Keltská noc letos oslaví patnáctiny!
ilustrační foto FB Keltská noc

Mezinárodní hudební festival Keltská noc letos slaví narozeniny. Jubilejní 15. ročník se uskuteční jako tradičně v autokempu Žralok v Plumlově. Keltské rytmy se z něj ponesou 22. a 23. července 2016.

Jedinečný festival se od svého vzniku stal se významnou kulturní akcí, která přesahuje hranice naší země. Na jeho pódiu se vystřídaly vedle českých a slovenských hudebníků také stovky umělců z mnoha zemí nejen Evropy ale i celého světa, např.: Irska, Dánska, Velké Británie, Francie, Španělska, Německa, Rakouska, USA, Kanady, Nového Zélandu a dalších zemí... Připomeňme si zahraniční skupiny a umělce, jako např.: Sliotar, Gráda, Boys of the Hills, Steafan Hannigan, Paulin Scanlon, Moving Cloud, Tradish, Matching Ties, J.Eoin, a další... Letošní novinky Keltské noci jsou např.: Los Paddys de la Pampas (IRL), Paddy Murphy (AUT), taneční soubor z Polska Ellorien, dále skupina České Srdce, která je na české hudební scéně již legendou, a také mnoha cenami ověnčený Tomáš Kočko s Orchestrem.

„Keltská noc není jen o hudbě a tanci, ale také o keltské historii, která je úzce spjatá s naším krajem, o keltské spiritualitě a předvádění života keltů formou ukázek starých keltských řemesel, výroby zbraní a ukázky bojů. Keltská noc je ale také o dobré náladě a krásné atmosféře, kterou spoluvytvářejí všichni návštěvníci festivalu, kteří se sjíždí jak z celé ČR, tak i ze zahraničí. Keltská noc není festival komerčního zaměření, její hlavní vizí a posláním bude i nadále - připomínat lidem vzájemnou kulturní propojenost zemí Evropy prostřednictvím "keltství", které jako historická nit propojuje většinu zemí Evropské Unie a která ovlivnila i kulturu mnoha zemí po celém světě. Chceme také ukázat, že i náš region je významnou součástí této historie,“ vzkazují pořadatelé.

Bližší informace o účinkujících najdete na stránkách www.keltska-noc.cz. (red)

Poslat nový komentář