Prostějov už má své piáno. Na náměstí

Prostějov už má své piáno. Na náměstí
Foto MK
Další fotky: 
Prostějov už má své piáno. Na náměstí

 

V pátek se Prostějov dočkal svého piána v ulicích. Nestojí ale v ulici, nýbrž u předzahrádky kavárny Avatarka na náměstí TGM.

Projekt se ujal v mnoha městech po celé republice a v Prostějově se připravoval víc než půl roku. Nakonec ho posvětili i zastupitelé. Umístění klavíru bylo jasné, prostor nabídla majitelka kavárny Avatarka Iva Polická. „Chci, aby měli lidé možnost si zahrát a zpříjemnit tak náladu sobě i ostatním,“ konstatovala Polická s tím, že v rozhodnutí ji utvrzovali i muzikanti, se kterými se v kavárně setkává. Neméně spokojená je i radní a předsedkyně Okrašlovacího spolku Prostějov Milada Sokolová, která se o projekt dlouhodobě zajímá. „Jsem ráda, že se vše podařilo dotáhnout do úspěšného konce. Teď si přeji hodně dobrých klavíristů a nadšených posluchačů,“ nechala se slyšet radní.

Nápad podpořila i radnice, která projektu v rámci kulturních grantů přiklepla jednadvacet tisíc korun na pořízení, ladění, instalaci a zabezpečení piána proti krádeži. (ber)

Komentáře

NAPROSTO SOUHLASÍM S JK  !!! 

Bylo by dobře aby ti chytráci, kteří sbírají politické body kopírováním kdejaké blbosti si dali piáno pod vlastní okna. Předpokládám, že by jich nadšení rychle přešlo.

Re: Já si pamatuju jako dítě, moje rodiče a všichni nájemníci pravidelně dělali brigádu před barákem, sami si sázeli kytičky, stromy a každý ten vchod byl něčím vyjímečný a zajímavý.

A ptám se, co jste vy naposledy dělal(a) za brigádu, třeba za minulý rok a zadarmo? Aby to bylo zajímavé a vyjímečné na veřejném prostranství, aby to potěšilo kolemjdoucího???

Vážení, tak toto byly skutečně nechutné reakce. Kdyby nebylo Okrašlovacího spolku, nebylo by žádných akcí na oživení Prostějova. Každý z vás má možnost se zapojit do různých akcí a ukázat, že i vy něco dovedete, že máte nápady. Sedíte jen u počítače a komentujete. To je to nejjednodušší. Jste vzteklí, nešťastní, srší z vás zloba. O tom ten život není. Naučte se být ohleduplní, zkuste si přehodnotit svůj žebříček hodnot a bude vám líp. JK

Okrašlovací spolek je sdružením několika desítek lidí. Je to soukromá instituce, jejíž činnost nestojí občany vůbec nic, protože spolek nežádá o dotace, stát, kraj ani město. Vše je financováno z příspěvků soukromých firem nebo soukromých osob. Navíc je to organizace otevřená, do níž se může každý zapojit a zúčastnit se všech charitativních, kulturních nebo "okrašlovacích" akcí osobně. Sokolová

...však tyto cedulky mám na mysli, kde čtete něco o cedulkách s vaším jménem? Prostě přehnaná propaganda. Okrášleno cedulkami. :) Jak dlouho po zasazení tam ta vaše reklama musí být? Ještě, že po našich předcích nejsou všude cedule. Mám raději lidi co konají dobré věci, když se nikdo nedívá a třeba i pro lidi, které pro ně nemůžou nic udělat. Hezký den Pokorný

Stejně nechápu, jakou funkci ten Okrašlovací spolek má. Akorát se opět přiživí pár darmožroutů. Já si pamatuju jako dítě, moje rodiče a všichni nájemníci pravidelně dělali brigádu před barákem, sami si sázeli kytičky, stromy a každý ten vchod byl něčím vyjímečný a zajímavý. Dneska se sází stromy za drahé peníze aby byl "někdo slavný a vykazoval činnost". Všude se mluví o šetření, o snižování administrativy a všech "kancelářských krys", ale zůstává  pouze u těch keců. 

Kdy už ten Okrašlovací spolek přestane kopírovat kdejakou krávovinu z celé republiky. Njn, každý dělá na co má.

 

Sází-li Okrašlovací spolek stromy na veřejných prostranstvích, nemluvím o mateřských či základních školách, vždy je u stromu dána cedulka Okrašlovací spolek Prostějov. O cedulce Sokolová nic nevím. Sokolová

twl... už zase Sokolová.. bude taky u klavíru cedulka jako u každýho stromu, o který se zasadila? :)

Poslat nový komentář