Budovu Klokánku město zatím nechce

Budovu Klokánku město zatím nechce
ilustrační foto
Další fotky: 
Budovu Klokánku město zatím nechce

 

Jak PvNovinky informovaly, Klokánek v Prostějově nebude. Zrušena byla i pobočka Fondu ohrožených dětí, která Klokánky provozuje. Stamilionové dluhy Fondu tak zapříčinily i další závažnou kauzu. Budovu v Západní ulici, kde měl Klokánek sídlit, zatím nikdo nechce. O převzetí v současné době neuvažuje ani město Prostějov.

„Fond ohrožených dětí od nás budovu dostal bezúplatně s tím, že v ní 25let bude provozovat činnost na ochranu dětí. Město si vymínilo předkupní právo, ve smlouvě je i pokuta 500 tisíc korun. Fond nám budovu nabídl,“ potvrdila informaci náměstkyně primátora Alena Rašková. O tom, že by ji ale Prostějov odkoupil, zatím radní neuvažují. „FOD musí napsat písemnou žádost, město má tři měsíce na vyjádření,“ upozornil náměstek Jiří Pospíšil a dodal, že budova je koncipována pro potřeby Klokánku, město  pro ni nemá využití. Podle náměstka Zdeňka Fišera je situace složitá i proto, že stavební práce nejsou dokončeny a ani uhrazeny. „Rekonstrukce dosud stála přes 11 milionů, nyní byla ukončena, protože firma nedostala zaplaceno. Dokončení by přišlo na další 3 miliony korun,“ popsal situaci.

Klokánek nebude, pracovnice zůstávají

Alena Rašková již před časem vyslovila lítost nad ukončením činnosti FOD v Prostějově. “Paní Ticháčková a paní Šverdíková pomáhaly v našem regionu více než dvěma stovkám rodin ročně. Do rodin, které jsou ve složité sociální situaci, se dostávaly daleko jednodušeji, než pracovníci sociálního odboru magistrátu,“ komentovala tehdy situaci.

Obě dámy naštěstí v našem regionu působit nepřestanou. Pracují dnes pod organizací SOS vesničky, která se mimo jiné zabývá projektem Sluníčko, podobným, jako jsou Klokánky. (ber)

 

Poslat nový komentář