Kauza Klokánek znovu na stole

Kauza Klokánek znovu na stole
Foto ber
Další fotky: 
Kauza Klokánek znovu na stole
Kauza Klokánek znovu na stole
Kauza Klokánek znovu na stole

Jak PvNovinky v lednu informovaly, budova bývalého Klokánku v Západní ulici změnila majitele. Objekt dnes patří spolku Hvězda a bude v něm Centrum péče o děti. Celá věc má ale háček.

Jan Vaněk a Hana Kupková z FOD na zastupitelstvu v prosinci 2015 vysvětlili, že se dohodli se stavitelem, firmou Stavkonzult Kroměříž, že stavbu převezme. „Hodnota je devět milionů, které mu dluží Fond za provedené stavební práce," vysvětlila Kupková. Zastupitelé Fondu zároveň prominuli smluvní pokutu ve výši 500 tisíc korun. „Objekt jsme prodali současnému majiteli. Spolek Hvězda Kostelec na Hané zde chce, podle mých informací, vybudovat mateřskou školku. Objekt proto bude do budoucna pomáhat také dětem, ale trochu jinak než Klokánek,“ vysvětlil Vaněk s tím, že je velmi rád, že se podařilo s tímto spolkem koupi uzavřít.

Jenže Magistrát města Prostějova o celé transakci nikdo neinformoval. "V darovací  smlouvě je jasně stanoveno, že budovu jsme FOD přenechali s podmínkou, že zde bude po dobu 20 let provozovat Klokánek či jinou prospěšnou činnost. Celou záležitost teď vyhodnocujeme. Může skončit i vymáháním smluvní pokuty," sdělil redakci náměstek primátorky Jiří Pospíšil. V současné době magistrát čeká na kolaudaci objektu, který je v přestavbě na Centrum péče o děti.

O osudu budovy se bude rovněž diskutovat na pondělním zastupitelstvu města. (ber)

Komentáře

Udělejte z toho penzion pro politické prduchy a aspoň budou čumět z okna na to blbostní dílo,co udělali.

Ten pan náměstek asi nějak tu funkci nezvládá. Pokud by smlouva byla připravena precizně, těžko by se mohly stát takové věci. A závěr, že to "může skončit vymáháním smluvní pokuty" je už směšný. Jaké "může?" Musí!! Smlouvy nejsou přeci kus papíru!
Za nedodržení jsou sankce. P

Poslat nový komentář