Dům v Knihařské spolkne magistrát

Dům v Knihařské spolkne magistrát
ilustrační foto

Jak PvNovinky informovaly už v březnu letošního roku, městský dům v Knihařské ulici číslo 18 v Prostějově se promění v kanceláře pro úředníky města. 

Tehdy ale jednatel Domovní správy Prostějov Vladimír Průša sdělil, že nájemníky nikdo nevyhazuje. "Výpověď nikdo nedostal, pouze se s nájemníky jednalo o možném přestěhování do jiných městských bytů," sdělil PvNovinkám. Dnes už je jisté, že se byty změní na kanceláře.

"Kdysi byla zpracována projektová dokumentace, která zde měla vytvořit podmínky po Odbor dopravy. Ten by se sem ale už dnes nevešel," uvedl náměstek primátorky Zdeněk Fišer s tím, že objekt je v památkové zóně a nelze jej přistavovat. Změní se tedy v kanceláře, kam se přestěhují úředníci třeba ze sociálního odboru. "Řeší případy, kdy je nutné naprosté soukromí. Jenže v kanceláři sedí dva až tři úředníci, takže diskrétnost není zaručena," vysvětlila náměstkyně Ivana Hemerková.

Do projektové dokumentace investuje magistrát 250 tisíc. Dům, v jehož přízemí mají nyní zázemí lidé, vykonávající veřejné práce, sousedí s dvorním traktem radnice a jeho začlenění do komplexu by nebylo nic divného. Pokud by ovšem podobně situovaný dům v Kravařově ulici číslo 3 radní opakovaně nenabízeli k prodeji. (ber)

 

Poslat nový komentář