Rok autorky Babičky si připomene i prostějovská knihovna

Rok autorky Babičky si připomene i prostějovská knihovna
V Ratibořicích je umístěno sousoší „Babička s dětmi“ od Otto Gutfreunda

V sobotu 21. ledna to bude přesně 150 let od úmrtí jedné z nejznámějších českých spisovatelek Boženy Němcové. Rada města Česká Skalice, kde autorka prožila své mládí a dětství, vyhlásila rok 2012 Rokem Boženy Němcové. K oslavám tohoto výročí se přidala i Městská knihovna v Prostějově, která v dětském oddělení celý měsíc pořádá soutěž Božena v kvízu. 

„My máme Boženu rádi. Opravdu. Je to autorka, která nás provází už od dětství, její Babička je pro nás téměř legendární. Nevím, jaký vztah k tomu má dnešní mládež, ale pro naši generaci je znalost Babičky automatická. V knihovně pořádáme celý měsíc kvíz, který nám má ukázat, jak jsou na tom dnešní děti se znalostí Babičky a Boženy Němcové jako takové,“ uvedl ředitel Městské knihovny v Prostějově Aleš Procházka.

Jednoduchý kvíz má za úkol dětem připomenout, kdo byla Božena Němcová, co napsala, o čem jsou její díla a jak se třeba jmenují hlavní postavy. Ze správně zodpovězených otázek a úkolů budou na konci února vylosováni šťastlivci, kteří budou odměněni.

(pel)

Poslat nový komentář