Arnošt Vašíček se setkal s milovníky záhad

Arnošt Vašíček se setkal s milovníky záhad
ilustrační foto
Další fotky: 
Arnošt Vašíček se setkal s milovníky záhad
Arnošt Vašíček se setkal s milovníky záhad

Před nepřejícným počasím se milovníci záhad ukryli do prostorů půdy prostějovské knihovny. Dvouhodinovou přednášku zde měl český záhadolog Arnošt Vašíček. Program s názvem Fantastické záhady se zaobíral tématy jako vetřelci dávnověku, duchové, osud nebo i knihou známou jako Voynichův rukopis.

Jak sám záhadolog prozradil, překonal fobii z úvodů a podělil se s návštěvníky o několik veselých příhod, které se mu během přednášek staly. Také hned na začátku poradil přítomným dámám zaručené kouzlo lásky. „Představte si, že existuje nějaký pacholek, který odolává vašemu šarmu,“ začal Arnošt Vašíček a poté popisoval jednotlivé postupy, jak si získat JEHO srdce. „A pokud to vše vydržíte a on se do vás zamiluje, pak si stačí jen zjistit mé telefonní číslo přes vedení knihovny, abyste zjistily, jak se toho debila zbavit.“

V prvním bloku se přednáška zabývala otázkou navštívení Země mimozemskou civilizací v naší historii a poukazovalo se na různé spojitosti v odlišných kulturách, třeba i tisíce kilometrů od sebe vzdálených. Druhá část začínala otázkou: „Komu tady straší ve věži?“ Zabývala se především možnostmi předpovídat budoucnost a pozorováním duchů. V obou případech se poukázalo na několik událostí, ze kterých mohla posluchačům naskočit husí kůže.

„Vydržíte ještě jedno téma, nebo spěcháte na Ordinaci v Růžové zahradě?“ zazněla otázka před posledním úsekem přednášky. Arnošt Vašíček v něm poukazoval na záhady okolo Ďáblovy bible a Voynichova rukopisu, kterými se zabývají i jeho knihy. Ty a další jiné si mohli návštěvníci na konci zakoupit za výhodnou cenu.

Text a foto: Barbora Valoušková, studenta SOŠ podnikání a obchodu

Poslat nový komentář