Jarní příroda láká k poznávacím procházkám

Školáci se vydají na soutěžní Zelenou stezku.
Školáci se vydají na soutěžní Zelenou stezku.

Na první májový týden připravil Český svaz ochránců přírody – Ekocentrum Iris Prostějov řadu zajímavých akcí pro školáky, mládež i dospělé, kteří mají rádi přírodu.

Ve čtvrtek 3. května odstartuje v biokoridoru Hloučela 7. ročník místního kola celostátní soutěže Zelená stezka-Zlatý list. Formou poznávací stezky budou na několika stanovištích připraveny soutěžní otázky a kvízy zaměřené na praktické poznávání přírody a na znalosti o ochraně přírody a životního prostředí. Soutěžit budou žáci základních škol i děti ze zájmových oddílů. 

Na pátek 4. května je připraven program v kovárně Ekocentra Iris na Husově náměstí pro školy. “Živá zahrada” je interaktivní program o tom, jak do zahrad přilákat a udržet v nich ptáky, užitečný hmyz, obojživelníky či další živé tvory. 

V sobotu 5. května nabídnou ochránci přírody dva zajímavé výlety po okolí. První vycházka bude zaměřená na jedinečnou historii okolí Otaslavic. Zavede účastníky na místa pravěkého kultu, na významné naleziště, prozkoumají několik pravěkých a raně středověkých hradisek, lokalitu dvou středověkých hradů a budou pátrat po zaniklých starobylých cestách. Ti, kdo mají raději živou přírodu, se mohou vydat v doprovodu ornitologů na procházku spojenou s poznáváním ptáků podle jejich hlasu i vzhledu, odchytem a kroužkováním, ukázkou hlasových nahrávek ptáků a povídáním o jejich životě. Podrobné informace o těchto i dalších připravovaných květnových akcích najdou zájemci na www.iris.cz.  

(red)

Čtvrtek, Květen 3, 2012 - 08:00 - Sobota, Květen 5, 2012 - 08:00
Pátek, Květen 4, 2012 - 08:00 - Neděle, Květen 6, 2012 - 08:00

Poslat nový komentář