Strážníci lovili v zahradě cizokrajného hada

Užovka červená. Ilustrační foto
Užovka červená. Ilustrační foto

Strážníci provedli v pondělí ojedinělý odchyt cizokrajného zvířete. Had pocházející ze střední Ameriky má zatím neznámého majitele a proto zamířil do zverimexu. Přihlásí se o něj někdo?

V pondělí 30. dubna před polednem byl přijato na linku 156 oznámení o nálezu hada. Muž uvedl, že ve své zahradě v blízkosti náměstí Spojenců objevil plaza o délce přibližně 50 cm. Hlídka na místě provedla odchyt. Jednalo se o užovku červenou. Majitele se zjistit nepodařilo. Městská policie nemá vhodné prostory k uložení, a proto had putoval do prodejny drobných živočichů. Půl roku má chovatel na to, aby se o užovku přihlásil, a to na městské policii. Po prokázání totožnosti si ji poté může vyzvednout v prozatímním „novém bydlišti“.

Užovka červená patří mezi nejoblíbenější hady chované u nás. Je tomu tak proto, že je nenáročná a má většinou klidnou povahu. Pochází ze střední Ameriky. Je to noční had, přes den spí a v noci je aktivní, proto ze špatně utěsněného terária uteče nejčastěji v noci. Patří do čeledi škrtičů.  Není jedovatý, takže když uštne člověka, nic se mu nestane, jen to bolí podobně jako štípnutí od vosy. 

(red)

Poslat nový komentář