Koncert ke Dni matek na zámku v Dobromilicích

V rámci Hudebních slavností koncertovala v Dobromilicích řada instrumentálních s
V rámci Hudebních slavností koncertovala v Dobromilicích řada instrumentálních souborů.

Na nádvoří zámku v Dobromilicích se uskuteční v neděli 13. května od 16 hodin májový koncert pořádaný v rámci Hudebních slavností. Letošní vystoupení je věnováno Dni matek.

Jarní koncerty na zámku v Dobromilicích se staly již tradicí, letošní májová hudební slavnost je připravena z písňové tvorby v podání Pěveckého sboru katedry zpěvu hudební fakulty JAMU v Brně. Koncert pořádá správce zámku Sdružení pěstounských rodin v Olomouci o. p. s., jehož činnost spočívá v pomoci překlenout mladým lidem, kteří jako plnoletí opustí dětský domov a hledají uplatnění v běžném životě. Na zámku v Dobromilicích, který prochází postupnou přestavbou, mohou najít dočasné bydliště.

Sdružení pěstounských rodin pomáhá mladým lidem k přechodu ze současných ústavních životních podmínek  k adaptaci na podmínky tržního prostředí. Nabízí poradenskou činnost při vyhledávání zaměstnání, zajištění cenově dostupného ubytování v objektech společnosti, pomoc při hledání nového ubytování, poskytování informací o sociálních podporách, psychologickou pomoc k získání vhodných návyků pro začlenění a uplatnění na trhu práce a ve společnosti vůbec. V dnešní době pobývá více jak 20 000 dětí v dětských, diagnostických a kojeneckých domovech. Zde je jim až do jejich plnoletosti státem poskytována materiální péče a podpora vedená k dosažení vzdělání. Víc než čtvrtina dětí po dosažení plnoletosti z těchto domovů odchází, přičemž více jak 50 procent z nich končí v záchytných sociálních sítích nebo ve vězení. Jednou z příčin tohoto stavu je nepřipravenost na reálný život, kdy jim chybí především základní návyky jako jsou nutnost práce k získání obživy a bydlení. Dům na půli cesty, jako ten na zámku v Dobromilicích, je pro mladé podanou rukou a začátkem nového života.   

(jap)

Neděle, Květen 13, 2012 - 16:00

Poslat nový komentář